Новини
24 Січня 2020
919

Broadcom уклала з Apple угоду вартістю в $15 мільярдів на постачання чіпів

Угода розрахована на 3,5 роки

Американська компанія Broadcom повідомила про нові угоди на постачання компонентів корпорації Apple, розрахованих до середини 2023 р. Угода розрахована на 3,5 роки, вартість компонентів складе $15 млрд, повідомляє CNBC з посиланням на заяву чіпмейкера.

Компанія уточнила, що уклала два багаторічних договори на постачання ряду спеціалізованих високопродуктивних бездротових компонентів і модулів, призначених для використання в продукції Apple.

Нові угоди “2020 SOWs” доповнюють аналогічний договір, укладений Broadcom і Apple у 2019 р. Чіпмейкер вважає, що в сукупності три угоди забезпечать виручку в розмірі $15 млрд.

Фондовий ринок відреагував на розширення партнерства Broadcom і Apple зростанням котирувань першої більш ніж на 2%. Водночас акції конкуруючого чіпмейкера Skyworks Solutions впали в ціні на 7,7%.

Broadcom — один із основних партнерів Apple, що поставляє компанії чіпи обробки радіочастотного сигналу, за допомогою яких смартфони iPhone, планшети iPad та смарт-годинник Apple Watch підключаються до сотових мереж. Також Apple закуповує й інші компоненти Broadcom, зокрема мікросхеми для підключення пристроїв до мереж Wi-Fi.

У грудні 2019 р. стало відомо про плани Broadcom продати бізнес із випуску мікросхем для радіочастотного зв’язку. В рамках цього підрозділу виробляються тонкоплівкові об’ємні акустичні резонатори (FBAR), які застосовуються в смартфонах і вежах сотового зв’язку для фільтрації небажаних радіосигналів.

Як повідомляє The Wall Journal Street, компанія звернулася до інвестиційного банку Credit Suisse Group за допомогою в організації угоди. Її вартість оцінюється в $10 млрд.

“Розкриваючи інформацію про нові угоди з Apple, Broadcom дає зрозуміти потенційним покупцям, що разом із бізнесом вони придбають міцні партнерські зв’язки з “яблучної” корпорації”, — зазначають аналітики видання.

Нагадаємо, американська корпорація Apple купила майже за $200 млн технологічну компанію Xnor, що спеціалізується на запуску систем штучного інтелекту для розумних пристроїв, здатних працювати поза мережею та доступу до хмарних даних.

Як писали раніше Investory News, Apple придбала британський стартап Spectral Edge. Розроблена ним технологія дозволить підвищити якість фотографій, які роблять смартфони компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram