Новини
13 Грудня 2019
914

Apple купує стартап для покращення якості фото в iPhone

Spectral Edge розробив інфрачервону технологію поліпшення фото

Apple придбала британський стартап Spectral Edge. Розроблена ним технологія дозволить підвищити якість фотографій, які роблять смартфони компанії. Про це посилаючись на офіційні дані, повідомляє Bloomberg.

Spectral Edge була заснована групою дослідників з Університету Східної Англії. Вони розробили технологію, що дозволяє підвищувати якість знімків, об’єднуючи дані зі звичайної цифрової камери та ще однієї, яка працює в інфрачервоному діапазоні.

Технологія допомагає збільшувати динамічний діапазон знімка і насиченість кольорів. Правда, схожого результату можуть домагатися й алгоритми. Є ймовірність, пише видання, що метою покупки компанії були не технології, а наймання її талановитих співробітників.

Фото: Spectral Edge

Камери в останні роки стали головним полем битви, де конкурують провідні виробники смартфонів. У першій половині десятиліття, що закінчується, iPhone вважався безперечним лідером за якістю фотографування, однак потім конкуренти вирвалися вперед.

Скоротити відрив, а за деякими показниками й повернутися в лідери, Apple вдалося тільки з виходом в цьому році айфонів 11-ої серії, пише Bloomberg.

Вартість покупки Spectral Edge не розголошується. Однак, відомо, що в минулому році стартап залучив понад $5 млн.

Як раніше писали Investory News, виручка Apple за підсумками четвертого кварталу фінансового року (закінчився 28 вересня) зросла на 2%, досягнувши найвищого показника в історії цієї американської компанії — $64 млрд. Смартфони iPhone як і раніше приносять найбільшу виручку компанії.

Як відомо, головний дизайнер Apple Джонатан Айв звільняється з компанії. Він піде з компанії, щоб створити власне підприємство — креативну студію під назвою LoveFrom, першим клієнтом якої стане Apple.

Також, Apple заявила, що почала будівництво нового кампусу в Остіні, штат Техас, поруч з існуючим підприємством, де виробляються нові ноутбуки MacBook Pro. Вартість проекту $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram