Новини
1 Грудня 2022
470

Британський стартап Joipaw створив відеогру для собак похилого віку

Вона може покращити їх когнітивні здібності

Британський стартап Joipaw випустив відеогру для собак, призначену для когнітивних тренувань тварин, пише Axios.

Продукт є різновидом гри “Вдар крота”, в якій потрібно натискати на крота, коли він з’являється з нори. Для запуску відеоігор використовується спеціальна консоль із сенсорним екраном, стійким до слини тварини. Для виконання дії собаці необхідно притиснутися носом до екрана.

Додатково в гру включили тест, який визначає, чи зможе собака вибрати сторону екрана, на якій розташовано більше бульбашок. Коли тварина вірно виконує завдання, йому видають смаколик.

Співзасновник Joipaw Дерсим Авдар задумався про розробку гри у 2017 році, коли прочитав дослідження європейських вчених. Він продемонстрував, що прості ігри на сенсорному екрані допомагають покращити когнітивні здібності старих собак.

Клара Манчіні, професор взаємодії тварин і комп’ютерів у Відкритому університеті Великої Британії та науковий радник Joipaw зазначає, що дослідження того, як ігри впливають на мозок собак, проводяться рідко. Однак у відеоігор можуть бути певні переваги як порівняти з іншими іграшками-пазлами. Зокрема, поступове ускладнення.

Авдар не вказав, коли планується повноцінний випуск, а також за якою моделлю будуть реалізовувати продукт, однак зазначив, що ігрові сценарії будуть доповнені.

Нагадаємо, Waymo запустить у Каліфорнії перевезення пасажирів без водія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram