Новини
27 Червня 2022
442

Британія виділить кошти на ремонт української залізниці для вивезення зерна

Розмір допомоги може скласти близько £10 мільйонів

Уряд Великої Британії виділить до £10 млн на ремонт української залізниці, щоб полегшити вивезення зерна з країни на тлі російської агресії проти країни, йдеться у повідомленні уряду.

“Окрім блокування вивезення зерна з України через Чорне море — маршрут, яким історично експортувалося 96% українського зерна, російські атаки порушують його експорт залізницею. Щоб протидіяти цьому, Велика Британія виділить до £10 млн на матеріали та обладнання для ремонту залізничної інфраструктури України та допомоги у вивезенні зерна з країни залізницею”, — підкреслюється у пресрелізі.

Влада Великої Британії тісно координує з урядом України питання, як максимально наростити пропускну здатність залізниці та забезпечити перевезення зерна.

В британському уряді зауважили, що росія не тільки перешкоджає Україні експортувати її зерно, але й з’являється дедалі більше доказів того, що росія краде українське зерно та переправляє його контрабандою через кордон з метою продажу для збільшення військової казни путіна.

“Велика Британія виділить £1,5 млн стерлінгів на розробку процесу тестування, щоб визначити, чи було зерно, яке продається росією на світовому ринку, незаконно вивезено з України. Це допомогло б світовим урядам розв’язувати проблему вкраденого зерна, стримуючи російську активність на цьому напрямку і гарантуючи, що Україна отримує необхідний дохід від будь-якого вирощуваного зерна. Прем’єр-міністр Борис Джонсон попросить інші країни G7 приєднатися до цих зусиль”, — йдеться у пресрелізі.

Нагадаємо, що рф вже вивезла 400 тисяч тонн зерна, а доля ще мільйона тонн на окупованих територіях не відома.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram