Новини
4 Вересня 2020
833

Бразилія випустить цифровий реал до 2023 року

Регулятор уже почав розробку системи миттєвих платежів PIX і впровадження дистанційного обслуговування

Edifício-Sede do Banco Central do Brasil em Brasília

Банк Бразилії анонсував завершення розробки цифрової валюти (CBDC) до кінця 2022 р. Про це заявив глава регулятора Роберто Кампос Нієто, повідомляє Finance Magnates.

За словами Нієто, Банк уже вжив заходів з модернізації фінансової системи — почав розробку системи миттєвих платежів PIX і впровадження дистанційного обслуговування в рамках ініціативи відкритого банкінгу. Наступним еволюційним кроком, на його думку, стане випуск CBDC.

Систему PIX з можливістю проведення пірінгових і b2b-транзакцій за допомогою смартфона, інтернет-банкінгу та банкоматів, як очікується, запустять у листопаді.

“Для цифрової валюти потрібна ефективна й сумісна система миттєвих платежів, і гроші, які мають довіру, конвертовані та інтернаціональні. CBDC — просто нова форма подання валюти, вже випущеної центробанком”, — пояснив Кампос Нієто.

У серпні регулятор створив міжвідомчу групу з 12 фахівців, яка займеться дослідженням економічних, а також соціальних ризиків і переваг випуску CBDC.

За словами Нієто, фахівці підготують звіт про свою роботу протягом 6-12 місяців.

Як раніше писали Investory News, засновники Winklevoss Capital і біткоін-біржи Gemini Тайлер і Кемерон Вінклвосс вважають, що ціна біткоіна може подолати позначку в $500 тис. Однак за умови, якшо криптовалюта піде шляхом золота або частково замінить фіатні резерви центробанків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram