Новини
21 Березня 2019
1 134

Борг в квадраті: Альфа-Банк Україна продає нерухомість Бахматюка

Портфель приміщень під відділення оцінюється в $50 млн

Фото: dp.ru

“Альфа-Банк Україна” продає три київських підземних торгових центри “Квадрат” – на Дружби Народів, площі Слави та біля станції метро Шулявська, а також  приміщення відділень банку в різних регіонах України. Про це повідомила віце-президент “Альфа-Банку” Ірина Скороходова, повідомляє БізнесЦензор.

За словами віце-президента, портфель “Альфа-Банку” на сьогодні становить майже $100-130 млн, зокрема промислові підприємства та відділення усією країною.

“З великих об’єктів у нас наразі пропонуються до продажу три підземних ТЦ “Квадрат” ( тепер називається “Навігатор”) у Києві , власниками яких ми стали нещодавно”, – додала пані Скороходова.

Банк прийняв рішення продати приміщення деяких відділень, щоб продовжити орендувати їх у нових власників, вважаючи це цікавим продуктом для інвестування.

“Зараз в “Альфа-Банк Україна” є новий продукт – ми продаємо відділення банку відразу з договорами оренди. Наші банківські відділення усією країною є якісними довгостроковими орендарями. Адже портфель приміщень під відділення оцінюється до $50 млн”, – зазначила віце-президент.

Виконавча служба Міністерства юстиції восени 2018 р. виставляла на продаж за 19,3 млн грн в системі ДП “СЕТАМ” 68% ТЦ “Квадрат – Шулявка”, розташований в столичному підземному переході на вул. Довженка, а також 89% ТЦ “Квадрат – Дружби Народів” за 97,4 млн грн. Як свідчать дані СЕТАМ, об’єкти арештовані як майно боржника.

За даними Державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, ТОВ “Станіславська торгова компанія”, що має заборгованість за кредитом перед “Укрсоцбанком”, є власником усіх трьох ТЦ “Квадрат” (на ст.м. Шулявка, Дружби Народів і площа Слави).

Кінцевим бенефіціаром ТОВ “Станіславська торгова компанія” є бізнесмен Олег Бахматюк. Статутний капітал компанії становить 6,3 млн грн.

Нещодавно стали відомі нові подробиці судової справи між Укрсоцбанком (наразі підкотрольний “Альфа-Групп”) та підприємствами власника Ukrlandfarming Олега Бахматюка. В березні банк домігся стягнення 447 млн грн з компаній Бахматюка.

Нагадаємо, російський бізнесмен українського походження, співвласник “Альфа-Банк Україна” та засновник львівського Leopolis Jazz Fest (до 2018 року Альфа Джаз Фест) Михайло Фрідман стане співінвестором будівництва газопроводу “Північний потік-2”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram