Соцмережі
13 Лютого 2019
1 034

Богдан Олександрук: Екологічна грамотність

Екологія починається з власної оселі

Подивився відео інтерв’ю з екологічною активісткою та авторкою книги «Дім – нуль відходів» Беа Джонсон. Буде цікавим тим, кому є близькою екологічна тематика (посилання – у першому коментарі). Беа, її чоловік Скотт та двоє їхні синів настільки захопилися питанням переробки сміття та відповідального споживання, що вчотирьох виробляють лише одну літрову банку сміття на рік! Все інше – переробляється. Звісно, такий підхід виглядає доволі екстремальним, але точно змушує замислитися над питаннями сміття, яке ми продукуємо.

Натрапив на це відео не випадково, адже зараз у ThinkGlobal реалізується проект «Екошкола», мета якого – перетворити школу на екологічне середовище. У рамках проекту відбувається чимало активностей: від формування у студентів розуміння того, що таке сміття, до впровадження правил його сортування і перетворення класу на «екоклас».

Це великий проект, якому школа присвячує чимало уваги. Ми впевнені, що одним із завдань школи є збереження тісного зв’язку студента з природою, довкіллям. Тому екологічну грамотність розглядаємо як важливу навчальну ціль.

Поки що в нашій країні, яка пережила Чорнобиль, екологічні питання потрапляють у поле зору широкої громадськості епізодично (на думку спадає хіба що Львівське сміттєзвалище, яке з’явилося в публічному просторі радше як політична, ніж екологічна проблема). Однак подивіться, що відбувається у світі: бурхливий розвиток ринку електромобілів, альтернативних джерел енергії. Голлівудські зірки, від Емми Вотсон до Леонардо Ді Капріо, активно займаються екологічним активізмом. Днями 70 тисяч людей (багато з яких – зовсім юні) вийшли на мітинг у центрі Брюсселя, вимагаючи від уряду посилити боротьбу з кліматичними змінами. Цілком імовірно, що для покоління, яке зростає зараз, екологічні проблеми будуть набагато важливішими, ніж для нас.

У світі вже зараз зростає запит на фахівців, які вміють працювати з великими системами, розв’язувати глобальні проблеми. Отже, для нас екологічна тема – не лише виховне гуманітарне питання, але й прагматичне бажання підготувати людей, які користуються великим попитом на ринку праці.

Порада родинам: якщо ви хочете привчити дитину до сортування сміття вдома, призначте її відповідальною за цей напрямок. Але за однієї важливої умови: її рішення в цьому питанні є обов’язковими до виконання всіма членами родини!

Подивився відеоінтерв’ю з екологічною активісткою та авторкою книги «Дім – нуль відходів» Беа Джонсон. Буде цікавим тим,…

Опубліковано Богданом Олександруком Вівторок, 12 лютого 2019 р.

 

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram