Новини
18 Березня 2020
1 028

Boeing попросив уряд США виділити $60 мільярдів на допомогу авіагалузі

Підтримка, зокрема, повинна бути реалізована у вигляді гарантій за кредитами

Американська авіабудівна компанія Boeing виступила за те, щоб уряд США виділив не менше $60 млрд для підтримки у вигляді гарантій за кредитами авіаційно-космічної промисловості, про це йдеться у заяві організації.

Зазначається, що на фоні падіння пасажиропотоку через коронавірус це буде одним із найбільш важливих способів допомогти авіакомпаніям, аеропортам, постачальникам і виробникам відновитися.

“Довгострокові перспективи галузі як і раніше сильні, однак, допоки пасажиропотік не відновиться до нормального рівня, необхідні заходи для підтримки індустрії та економіки в цілому”, – зазначили у компанії.

До речі, торгова асоціація Airlines for America ще раніше повідомила, що американські авіакомпанії, які зазнають багатомільярдні збитки через епідемію коронавірусу, звернулися за допомогою до уряду. За даними видання The Wall Street Journal, у цілому компанії сподіваються отримати від держави близько $50 млрд.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін повідомляв, що наслідки пандемії нового коронавірусу виявилися для цивільної авіації серйознішими, ніж наслідки терактів 11 вересня 2001 року. “Авіаційна галузь практично зупинилася”, – наголосив він.

Зазначається, що на початку березня Міжнародна асоціація повітряного транспорту оновила свій прогноз ступеня впливу пандемії на індустрію. “Відповідно до нового звіту, через поширення COVID-19 авіакомпанії недорахуються за підсумками 2020 року, щонайменше $63 млрд. При великому поширенні вірусу втрати можуть досягти $113 млрд”, – зазначили в організації.

Нагадаємо, Boeing вперше з 1997 року закінчив рік зі збитками фінансові втрати склали $636 млн при виручці $76,6 млрд.

А ще компанія у січні не отримала жодного нового замовлення, вперше з 1962 року. Boeing поставив 13 літаків, враховуючи пасажирські 737 Dreamliner і 777, а також літаки-заправники KC-46A для ВПС США, при цьому концерн не отримав жодної відмови на замовлення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram