Новини
5 Серпня 2020
769

BMW вперше за 11 років відзвітував про квартальні збитки у розмірі €230 мільйонів

Найбільше пандемія обвалила попит на автомобілі преміумкласу

За підсумками II кварталу 2020 року німецький автовиробник BMW вперше з кризи 2009 року зафіксував збиток, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що у період з квітня по червень компанія зафіксувала чистий збиток у розмірі €230 млн, у порівнянні з прибутком в €1,454 млрд роком раніше.

“Збиток до податкових і процентних виплат (EBIT) склав €666 млн, у порівнянні з прибутком в €2,201 млрд за аналогічний період минулого року”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що збитки автомобільного бізнесу BMW пов’язані перш за все з закриттям дилерських центрів і заводів у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Як зазначив гендиректор компанії Олівер Зіпсе, продажі автомобілів компанії “значно” зросли у липні, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Також повідомляється, що китайський ринок, який розпочав відновлення ще у травні, став для компанії “променем надії” – протягом другого кварталу він показував зростання, у порівнянні з попереднім роком.

Також зазначається, що зросли постачання електричних і гібридних автомобілів, оскільки деякі країни, включаючи Німеччину та Францію, збільшили субсидії на автомобілі. У компанії прогнозують подальше зростання в цьому секторі у другій половині року.

Своєю чергою Reuters повідомляє, що найбільш істотне падіння попиту зафіксовано у сегменті автомобілів преміумкласу. “Збитки пояснюються великими інвестиціями у виробництво електро позашляховика BMW iX3. Презентація автомобіля відбулася 14 липня. Нова модель надійде в продаж тільки у середині 2021 року. Його ціна – €70 тисяч”, – зазначили у компанії.

На ранніх торгах у Франкфурті акції BMW подешевшали на 4,4%. Всього з початку року вартість акцій автовиробника скоротилася на п’яту частину.

Нагадаємо, у липні минулого року голова ради директорів і гендиректор BMW Харальд Крюгер пішов у відставку.

А ще німецькі автовиробники BMW і Daimler уклали угоду про довгострокове партнерство з метою розробки технологій автоматизованого водіння, до програми буде залучено по обидва боки 1,2 тис. фахівців.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram