Новини
8 Квітня 2021
806

Bloomberg: Twitter вела активні перемовини щодо купівлі Clubhouse

Наразі компанія розробила аналог соцмережі — Twitter Spaces, який доступний поки що у beta-версії

Останніми місяцями компанія Twitter вела перемовини щодо придбання соцмережі Clubhouse, повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела інформації.

Зазначається, що обговорювалися умови угоди, за якими Clubhouse отримала б оцінку у $4 млрд. Перемовини припинилися, але чому — співрозмовники агентства не знають. “Представники сторін не прокоментували цю інформацію”, — зазначає Bloomberg.

Раніше цього тижня в агенції повідомляли, що Clubhouse обговорює можливість залучення приблизно $4 млрд від інвесторів. “Після провалу перемовин з Twitter компанія могла спробувати знайти інші способи отримання фінансування у такому обсязі”, — йдеться у повідомленні.

Соцмережа Clubhouse, яка передбачає голосове спілкування учасників і дозволяє влаштовувати радіошоу онлайн, існує близько року, але вже зуміла викликати інтерес у відомих бізнесменів і голлівудських зірок.

Великі соцмережі, зокрема Twitter, вже почали розробляти власні аналоги такого сервісу. Twitter Spaces, потенційний конкурент Clubhouse, був запущений наприкінці 2020 року, але поки доступний тільки у beta-версії.

Власник Twitter Джек Дорсі робить ставку на аудіо як новому способі спілкування користувачів соцмережі.

Раніше Investory News писали, що станом на кінець лютого кількість завантажень голосової соцмережі Clubhouse у світі перевищила 8 млн, всупереч тому, що вона знаходиться на стадії попереднього запуску та доступна тільки за запрошеннями.

У січні 2021 року розробники чату Clubhouse, який активно залучає користувачів, підняли раунд B від Andreessen Horowitz, який став основним інвестором. Точна сума операції та оцінка компанії наразі невідомі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram