Новини
5 Жовтня 2022
408

Bloomberg: Ілон Маск хоче завершити угоду щодо покупки Twitter

Її вартість становить $44 мільярда 

Лист із відповідною пропозицією підприємець відправив до Twitter, повідомляють близькі до компанії джерела. У такому разі операція становитиме $44 млрд — на цю суму Маск розраховував спочатку, коли оголосив про бажання викупити соцмережу у квітні 2022 року, повідомляє Bloomberg.

За різними оцінками акції компанії після новини зросли більш ніж на 15% — до $49,7 за папір. Після цього Twitter припинила торги.

25 квітня 2022 року Маск оголосив, що придбає Twitter по $54,2 за акцію, після чого компанія перестала б торгуватися на біржі та стала б приватною.

Підприємець надав $21 млрд із власних коштів як акціонерний капітал, а решту під заставу акцій Tesla отримав від групи банків на чолі з Morgan Stanley.

У травні Маск заявив про призупинення операції, оскільки чекав на результати перевірки кількості фейкових акаунтів у соцмережі. Після припустив, що може купити компанію дешевше за початкову суму, а вже в липні відмовився від угоди через порушення кількох її пунктів. Як одна з причин заморозки переговорів він також називав промову путіна 9 травня.

Після відмови Маска купувати Twitter компанія подала на нього до суду, а він своєю чергою оформив зустрічний позов на неї. Розгляд розпочнеться 17 жовтня 2022 року і пройде у прискореному режимі — за п’ять днів.

У серпні підприємець продав близько 7,9 млн акцій Tesla на суму $6,9 млрд, щоб запобігти екстреному продажу паперів у разі “вимушеної купівлі соцмережі”. У вересні акціонери Twitter схвалили поглинання компанії та її вихід з біржі — з великою перевагою голосів.

Як писали раніше Investory News, Ілон Маск став багатшим за Безоса на $100 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram