Новини
6 Березня 2019
1 350

Близько 40% українців хотіли б мати власну справу

Серед представників бізнесу найбільше українці довіряють дрібним і середнім підприємцям

Майже 40% українців хотіли б мати власну справу, ще 10% вже є власниками свого бізнесу. Про це йдеться у звіті опитування Соціологічної групи “Рейтинг”.

За даними звіту, 57% вважають, що потрібно залишити спрощену систему податків, оскільки вона стимулює розвиток бізнесу. І лише 19% підтримують ліквідацію такої податкової системи, адже вона дозволяє уникати сплати податків. Варто зазначити, що більше прихильників спрощеної системи оподаткування серед підприємців і жителів центральної частини країни.

Абсолютна більшість опитаних (77%) підтримують зниження банківських кредитних ставок для малого бізнесу. Лише 9% таку ідею не схвалюють і 14% – не змогли відповісти. Дещо більше схильні підтримувати таку ініціативу ті, хто вже має або хоче мати власну справу, люди середнього віку, опитані із середнім і низьким доходами та жителі східних областей.

Серед представників різних категорій бізнесу найбільше українці довіряють дрібним (63%) та середнім (60%) підприємцям. 27% опитуваних довіряють власникам великого бізнесу. З іншого боку, рівень довіри до олігархів низький – 8%.

Також, дві третини опитаних схильні вважати, що держава заважає діяльності малого і середнього бізнесу в Україні. Лише 7% вважають, що влада сприяє розвитку підприємництва, і 14% – що вони поки не втручаються в діяльність підприємців.

Опитування Соціологічної групи “Рейтинг” проводився 19-28 лютого 2019 р. серед 2500 респондентів. Методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). А помилка репрезентативності дослідження: не більше 2%.

Нагадаємо, Україна посіла 62-е місце в дослідженні “Якість життя країн-2019”.

Також, у рейтингу німецького видання InStyle Київ посів першу стрічку серед інших 10 міст Європи, де є можливість бюджетно відпочити.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram