Новини
25 Квітня 2022
679

Бізнес закликає уряд розморозити відрядження за кордон для чоловіків

Не всі зустрічі можливо проводити у форматі онлайн і не всі угоди можуть бути підписані електронними підписами

Представники бізнесу просять уряд забезпечити можливість виїзду за кордон для працівників, заброньованих підприємствами на період воєнного стану. Про це йдеться у зверненні Європейської бізнес асоціації до Кабінету міністрів.

Крім того, ЄБА закликає ініціювати розроблення ефективного та прозорого порядку надання короткострокової відстрочки військовозобов’язаних громадян України від призову на військову службу для виїзду за кордон для бізнес-цілей.

“В умовах воєнного стану та пошкодження чималої кількості інфраструктурних об’єктів набуває важливості проведення експортних та імпортних операцій… і розвиток нових бізнес проєктів.

Проте, здійснення таких операцій — переговорні процеси, організація логістичних ланцюгів, укладання зовнішньоекономічних контрактів тощо — часом потребують можливості для ключового персоналу компаній виїздити за кордон у короткострокові відрядження”, — заявили представники бізнесу.

В ЄБА зазначають, що не всі зустрічі можливо проводити у форматі онлайн і не всі угоди можуть бути підписані електронними підписами.

“Зокрема, налагодження нових логістичних ланцюгів, пошуки нових ринків збуту та постачання зазвичай потребують особистого залучення керівництва та профільного персоналу компаній. Окрім того, аби запускати нові виробничі лінії безпосередньо в країні важливою є можливість для інженерно-технічного персоналу брати участь у відповідному навчанні та обміні досвідом”, — йдеться у зверненні.

Невжиття заходів загрожує призупинити запуск нових бізнес проєктів, що, зрештою, позначиться на виробництві промислової та сільськогосподарської продукції та, відповідно, знизить надходження валюти в країну, зазначили в ЄБА.

Як писали раніше Investory News, Національний банк на початку квітня звернувся до Кабінету міністрів із напрацюваннями щодо збільшення кредитування бізнесу. Серед інших пропозицій НБУ — розширення держпідтримки на кредитні лінії та фінансовий лізинг.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram