Новини
18 Квітня 2022
512

Нацбанк пропонує уряду варіанти розширення кредитування бізнесу

Серед інших пропозицій НБУ — розширення держпідтримки на кредитні лінії та фінансовий лізинг

Фото: прес-служба НБУ

Національний банк на початку квітня звернувся до Кабінету міністрів із напрацюваннями щодо збільшення кредитування бізнесу, повідомляє Європейська бізнес-асоціація.

Серед напрацювань:

• розширення програми портфельних гарантій на великі сільгосппідприємства та великі підприємства зі стратегічних галузей промисловості;

• збільшення терміну кредитування аграріїв на посівну із пів року до року.

“І якщо бізнес має додаткові пропозиції — закликаємо ними ділитися з Європейською бізнес-асоціацією, будемо їх передавати до Нацбанку”, — повідомила організація.

Як уточнив агентству “Інтерфакс-Україна” один з учасників зустрічі, серед інших пропозицій НБУ уряду — розширення держпідтримки на кредитні лінії, фінансовий лізинг, авальовані векселі, а також збільшення портфельних гарантій з 80% до 100% суми кредитів для “червоних” зон, де йдуть бойові дії.

Керівництво НБУ на зустрічі також повідомило, що у планах банків на другий квартал — кредитування українських підприємств майже на 66 млрд грн, зокрема найближчим часом 30 млрд грн на аграрну галузь, з яких 5,8 млрд грн уже виділено.

Згідно з даними агентства, в уряді раніше критикували банківську систему за небажання брати на себе ризики кредитування, особливо у червоних зонах, і пропонують розв’язувати цю проблему у держбанках встановленням спеціальних kpi.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram