Новини
1 Грудня 2020
1 343

Біткоїн знову оновив історичний максимум

Криптовалюта побила рекорд, встановлений у грудні 2017 року

Курс біткоїна на найбільшій за обсягами торгів криптобіржі Binance оновив історичний максимум. 30 листопада він досягав $19,863 тис., тоді як у грудні 2017 р. на піку — $19,799 тис., свідчать дані Coinmarketcap.

У березні 2020 р. вартість криптовалюти опускалася до $3,8 тис. З того часу вона виросла більш ніж на 426%. Капіталізація активу перевищила $363 млрд.

Одну з причин подорожчання біткоїна називав голова Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) Джей Клейтон. Він пояснив, що вартість криптовалюти виросла на фоні істотних недоліків у традиційних платіжних систем. Клейтон зазначив, що криптовалюта має особливості, які дозволяють називати її засобом накопичення або платіжним механізмом.

Як пише РБК, зростанню курсу біткоїна могла допомогти компанія PayPal. У листопаді вона додала підтримку Bitcoin, Ethereum, Litecoin і Bitcoin Cash. Тепер американські користувачі сервісу можуть купувати, продавати й зберігати ці монети, а також використовувати їх для оплати.

У 2020 р. у біткоїни інвестували мільярдери та публічні компанії. Наприклад, навесні, в розпал кризи, криптовалюти на $50 млн купив засновник хедж-фонду Tudor Investment Пол Тюдор Джонс. Стенлі Дракенміллер, статок якого оцінюється у $4,4 млрд, повідомив про покупку BTC в листопаді.

Однією з перших компаній, які обрали біткоїн як захисний актив, стала MicroStrategy. У серпні-вересні вона вклала в першу криптовалюту $450 млн. Відтоді перша криптовалюта подорожчала приблизно вдвічі. Також в головну цифрову монету інвестувала Square, що належить засновнику Twitter Джеку Дорсі. Вона купила BTC на $50 млн.

Водночас роздрібні інвестори відчувають набагато менший інтерес до криптовалюти, ніж у 2017 р. За даними Google Trends, зараз цифрові гроші залучають приблизно в чотири рази менше уваги фізичних осіб, ніж трьома роками раніше, коли перша криптовалюта за рік подорожчала у 20 разів і в середині грудня на піку досягала $20 тис.

Нагадаємо, згідно з результатами дослідження інвестиційної компанії deVere Group, 73% доларових мільйонерів уже інвестували у криптовалюту, зокрема у біткоїни, або ж планують перевести у нього частину капіталу до кінця 2022 р.

А от засновники Winklevoss Capital і біткоін-біржи Gemini Тайлер і Кемерон Вінклвосс вважають, що ціна біткоїна може подолати позначку в $500 тис. Однак за умови, якшо криптовалюта піде шляхом золота або частково замінить фіатні резерви центробанків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram