Новини
24 Жовтня 2023
353

Bitcoin підскочив до максимуму

Крипта подорожчала до $35 000

Bitcoin зріс більш ніж на 6% — до $35,2 тис., що є найвищим показником з травня 2022 року. 23 жовтня він піднявся на 10% під час найкращої сесії за майже рік, а у 2023 році його ціна подвоїлася, пише Reuters.

Прив’язані до крипти акції, такі як Coinbase Global (COIN.O) або власник Bitcoin MicroStrategy (MSTR.O), виросли під час торгів у позаурочний час.

Біржовий фонд (ETF), який володіє Bitcoin від імені інвесторів фонду, вважається рушієм попиту, оскільки він дозволить будь-кому, хто не бажає торгувати на криптовалютних ринках, придбання Bitcoin через фондовий ринок.

Інвестиційний гігант BlackRock (BLK.N) є однією з кількох фірм, які очікують розгляду заявок на Bitcoin-фонди в США, і припущення щодо їхнього ймовірного схвалення були підігріті лістингом iShares ETF BlacRock на вебсайті клірингової палати DTCC.

Очікування також зросли після повідомлень у жовтні про те, що Комісія з цінних паперів і бірж США, не буде оскаржувати рішення суду про те, що було неправильно відхилити заявку ETF від Grayscale Investments.

“Цінність активу… загалом будь-якого активу — це кількість людей, які ним користуються. Тож ETF створить велику аудиторію та збільшить ліквідність”, — пояснив ІТ-директор Saxo Стін Якобсен.

Дані на сайті аналізу криптовалютних деривативів Coinglass показали значне недопокриття Bitcoin за останні 24 години. Цей крок також стався на тлі занепокоєння на ширших ринках щодо ризику того, що війна Ізраїлю з ісламістським угрупованням ХАМАС переросте у ширший регіональний конфлікт.

Раніше Investory News писали, що Україна отримала €1,5 мільярда макрофіну від ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram