Новини
23 Жовтня 2023
244

 Україна отримала €1,5 мільярда макрофіну від ЄС

До держбюджету надійшов дев’ятий  транш

Україна 23 жовтня отримала дев’ятий транш €у 1,5 млрд в рамках масштабної макрофінансової допомоги від ЄС, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

“У 2023 році до державного бюджету України надійшло вже €15 млрд пільгових позикових коштів макрофінансової допомоги. За поточною програмою у 2023 році передбачено фінансування загальним обсягом до €18 млрд”, — нагадали в відомстві.

У Мінфіні підкреслили, що макрофінансова допомога надається на безпрецедентно пільгових умовах та спрямовується на фінансування пріоритетних видатків держбюджету України. За умовами програми, термін погашення кредиту складає 35 років, а відсотки та інші платежі за обслуговування кредиту замість України компенсуватиме сторона ЄС.

“Європейський союз є ключовим партнером України. Від початку повномасштабної війни Україна отримала €22,2 млрд прямої бюджетної підтримки від ЄС. Вдячний колегам з ЄС за лідерство у підтримці України та своєчасну фінансову допомогу, що допомагає Уряду України стабільно та у повному обсязі забезпечувати фінансування видатків державного бюджету та підтримувати безперебійне функціонування фінансової системи”, — зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

У рамках макрофінансової допомоги до кінця цього року очікуються ще два транші з урахуванням рівня виконання Україною погоджених сторонами умов структурної політики.

Раніше Investory News писали, що бюджетні видатки у вересні становили 230 мільярдів гривень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram