Новини
12 Листопада 2020
824

Більше за бюджет Києва: “Нафтогаз” сплатив до держбюджету 90,3 мільярда гривень податків

Ця сума становить 11% загальних доходів державного бюджету

Група “Нафтогаз” за десять місяців 2020 року сплатила до держбюджету 90,3 млрд грн податків, що практично у півтора раза більше бюджету Києва (59 млрд грн), про це йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

Зазначається, що ця сума становить 11% загальних доходів державного бюджету за вказаний період. Для порівняння – за весь 2019 рік група виплатила 121 млрд грн податкових та дивідендних платежів.

“Іншими словами, кожна дев’ята гривня у бюджеті – від групи. А шість років тому “Нафтогаз” не міг функціонувати без коштів з держбюджету. Тепер група – найбільший платник податків в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Загалом з січня по вересень 2020 року група “Нафтогаз” сплатила до державного та місцевих бюджетів понад 87 млрд грн, тоді як за аналогічний період минулого року на 3,3 млрд грн менше – 83,7 млрд грн. З них 39,6 млрд грн – дивіденди за попередній рік.

Раніше Investory News писали, що за січень-червень 2020 року чистий збиток НАК “Нафтогаз України” склав 11,541 млрд грн проти 24,704 млрд грн чистого прибутку за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Кабінет міністрів затвердив політику власності щодо НАК “Нафтогаз України”. В ухваленій постанові зазначається, що Нафтогаз повинен розмістити міноритарний пакет акцій компанії на одній з провідних фондових бірж.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram