Новини
22 Жовтня 2020
938

Кабмін ухвалив постанову, якою передбачається IPO “Нафтогазу”

У такий спосіб держава планує отримати показник вартості бізнесу та ціну акцій компанії

Кабінет міністрів на засіданні уряду в середу, 21 жовтня, затвердив політику власності щодо НАК “Нафтогаз України”. В ухваленій постанові зазначається, що Нафтогаз повинен розмістити міноритарний пакет акцій компанії на одній з провідних фондових бірж, повідомляє БізнесЦензор.

“У подальшій трансформації компанія забезпечить підготовку до проведення первинного публічного розміщення міноритарного пакета акцій компанії на одній з провідних фондових бірж, що дасть змогу державі отримати показник вартості бізнесу та ціну акцій, що будуть кращими та об’єктивними показниками ефективності роботи компанії”, – йдеться у документі.

Згідно із затвердженою політикою власності, метою збереження компанії у власності держави визначено забезпечення постачання природного газу споживачам України, досягнення країною енергетичної незалежності, завершення реформи ринку природного газу, ефективне представництво та захист інтересів країни на внутрішньому й міжнародних ринках, а також видобуток і транспортування газу, нафти та нафтопродуктів.

“При досягненні встановлених цілей компанія повинна враховувати залежність населення від субсидій і його вразливість до коливань цін на газ, а також високий ризик неплатежів серед учасників ринку газу”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що постановою Кабміну наглядовій раді “Нафтогазу” доручено у тримісячний термін подати на затвердження Кабміну стратегію компанії. “У такий же термін Мінекономіки повинно розробити та внести на розгляд уряду ключові показники ефективності діяльності наглядової ради “Нафтогазу”, – зазначає видання.

Нагадаємо, у середині жовтня стало відомо, що НАК “Нафтогаз України” запропонував викупити всі свої єврооблігації з погашенням у 2022 році на суму до $335 млн внаслідок випуску нових єврооблігацій, а у разі відсутності достатньої пропозиції з боку їх власників – ще і єврооблігації з погашенням у 2024 році, за умови зберігання загальної суми викупу $335 млн.

Пізніше стало відомо, що компанія на невизначений час відклала розміщення доларових єврооблігацій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram