Новини
27 Серпня 2021
789

Білорусь створила коньяк для конкуренції з Hennessy

Лукашенко оголосив про початок його виробництва 

Стоп-кадр із відео презентації

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з главою “Білдержхарчопрому” Анатолієм Бубеном оголосив про створення першого національного коньяку з винограду, вирощеного на півдні країни, повідомляється в телеграм-каналі “Пул першого”.

Бубен розповів, що його смак схожий із молдавською продукцією, він так само м’який і легко п’ється. При цьому він підкреслив, що виробництво невелике, тому білоруську продукцію слід виводити в преміальний сегмент, щоб вона могла конкурувати з такими марками, як Hennessy і Courvoisier.

Раніше повідомлялося, що черговий індекс “ЧаркиШкварки”, білоруський аналог “індексу бігмаку”, зафіксував зростання доходів жителів республіки, якщо оцінювати їх добробут через вартість сала і горілки. Такого висновку дійшли експерти дослідницького центру BIPART і проєкту “Кошт урада” в черговому індексі “ЧаркиШкварки”, про який пише Zerkalo.

Індекс розраховується з березня 2015 року. Він став своєрідним аналогом “індексу бігмаку” для Білорусії, тобто методикою, в межах якого реальне зростання або падіння доходів розраховується через якийсь конкретний продукт.

Автори дослідження порівнюють вартість 100 г безкісткової свинини для “шкварок” і 100 г горілки із зарплатами громадян на підставі даних Белстата. Після цього вони роблять висновок про динаміку добробуту в республіці і порівнюють доходи громадян з доходами жителів сусідніх країн.

Нагадаємо, Уряд Білорусі ввів заборону на вивезення з країни пшениці, жита, кукурудзи та інших зернових терміном на шість місяців.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram