Новини
15 Квітня 2022
521

Білорусь підвищує відпускну ціну на цукор, щоб запобігти його масовому вивезенню до Росії

“Нинішня зміна відпускної ціни — превентивний захід з урахуванням кон’юнктури ринку”

Білоруські виробники цукру підвищать рівень відпускної ціни, який зберігався з 2016 року, повідомив білоруський концерн “Білдержхарчпром”.

“Нинішня зміна відпускної ціни — превентивний захід з урахуванням кон’юнктури ринку, що склалася. На тлі дворазового цінового розриву з російською федерацією експерти прогнозують можливість масового вивезення цукру за межі білорусі”, — йдеться в повідомленні.

“Основне завдання концерну — забезпечити харчовими продуктами насамперед внутрішній ринок. Сьогодні ми відзначаємо значне зростання попиту на цукор: якщо у січні-березні 2021 року на душу населення продавали 1-1,5 пачки цукру на місяць, то у березні цього року на одну особу з полиць магазину йшло орієнтовно вже 3 кг цукру. І це ми беремо до уваги не лише доросле населення, а й дітей раннього віку”, — зазначив голова концерну Олег Жидков.

“Зрозуміло, що одна людина не може споживати цукор у таких обсягах. Тому сьогодні ми змушені вживати заходів для захисту внутрішнього ринку та підвищити відпускну вартість продукції на 60 копійок за 1 кг”, — сказав він.

У Білорусі працюють чотири цукрові підприємства: Скидельський цукровий комбінат, Слуцький цукрорафінадний комбінат, Городейський цукровий комбінат, Жабинківський цукровий завод. Сумарне добове виробництво становить майже 4,8 тис. тонн.

Як писали раніше Investory News, Європейська комісія готова створити спеціальні торгові маршрути між Польщею та Україною, щоб харчові продукти могли пересуватися якнайпростіше в обох напрямках. Про це заявив єврокомісар із сільського господарства Януш Войцеховський.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram