Новини
19 Вересня 2021
713

Безалкогольне вино виявилося не менш корисним для серця, ніж звичайне

Користь від них пов’язана з поліфенолами, що містяться у вині, а не з алкоголем

Дослідники з Університету Англія Раскін проаналізували дані майже 450 тис. осіб у віці від 40 до 69 років, щоб вивчити вплив помірного вживання алкоголю на їхнє здоров’я. Вони виявили, що ризик ішемічної хвороби серця знижується на 40% серед людей, які випивають 11 келихів вина на тиждень.

Таке саме зниження ризику було виявлено серед тих, хто регулярно пив безалкогольні версії вина. Відкриття передбачає, що переваги вина пов’язані з виноградом, і розвінчує міф про те, що позитивний ефект на здоров’я надає сам алкоголь.

Учасники самі повідомляли, скільки пива, сидру, вина, шампанського і міцних спиртних напоїв вони випивали за тиждень. Експерти стежили за станом їх здоров’я протягом семи років, зокрема загальну смертність, проблеми із серцем, рак і цереброваскулярні захворювання, такі як інсульт.

За словами вчених, у тих, хто випивав від чотирьох до п’яти келихів шампанського або білого вина або від восьми до 11 келихів червоного вина, знижувався ризик ішемічної хвороби серця.

“Цей взаємозв’язок також спостерігається для безалкогольного вина, тому це говорить про те, що користь від них пов’язана з поліфенолами, що містяться у вині, а не з алкоголем”, — зазначив провідний автор дослідження Рудольф Шютте.

Дослідження також показало, що у тих, хто пив пиво, сидр і міцні спиртні напої, були вищі рівні серцевих і цереброваскулярних захворювань, раку та смертності. Вчені заявили, що їх результати “не підтверджують думку про те, що алкоголь будь-якого типу корисний для здоров’я”.

Попередні дослідження рекомендували вживання алкоголю від трьох до семи днів на тиждень для зниження ризику серцевого нападу. Але при цьому проводилося неточне порівняння з непитущими або не враховувався тип споживаного алкоголю, пояснює Шютте.

Безалкогольне вино з’явилося в 1868 році, його запатентував німецький хімік Карл Юнг. Безалкогольні вина на початковому етапі створюються за всіма правилами виробництва вина. Але на останньому етапі з нього, на відміну від звичайного вина, витягується спирт.

Investory News дізналося, чи впливає ціна вина на його смак. Докладніше — тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram