Новини
23 Травня 2019
801

Без ініціативи: НБУ відкликав ліцензію в банку “Фінансова ініціатива”

Фінустанова Олега Бахматюка вважалась неплатоспроможною з 2015 року

21 травня НБУ відкликав банківську ліцензію у банку “Фінансова ініціатива”. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає процедуру ліквідації, яка триватиме до 21 травня 2021 року. Ліквідатором банку призначено Дмитра Кашута, повідомляється на сайті банку.

Кредитори матимуть змогу подати свої вимоги протягом 30 днів від дня опублікування в газеті “Голос України” оголошення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку.

Відомо, що ще 23 червня 2015 року НБУ відніс банк “Фінансова ініціатива”, що належав бізнесменові Олегу Бахматюку, до категорії неплатоспроможних. Однак перехід до його ліквідації затягнувся у зв’язку з тривалими судовими баталіями про законність такого рішення НБУ.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2015 року за розміром активів (19,18 млрд грн) банк “Фінансова ініціатива” посідав 16-те місце серед 133 українських банків.

Станом на 1 квітня 2019 року його сумарні активи становили 22,03 млрд грн, тоді як чисті – 5,46 млрд грн. На цю дату в балансі в розділі зобов’язань значилися кошти клієнтів на суму 1,86 млрд грн, зокрема фізосіб – 1,38 млрд грн, а заборгованість перед Нацбанком становила 7,71 млрд грн.

Нагадаємо, що на початку травня НБУ надав платіжній системі “LEO” статус міжнародної.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram