Новини
23 Травня 2019
1 206

Без фінансів: ЄБРР заблокував кредити компанії Косюка

МХП знайшов спосіб обійти Угоду про асоціацію задля збільшення експорту курятини в ЄС

Фото: ogorodko.ru

Європейський банк реконструкції та розвитку скасував видачу кредитів для української компанії “Миронівський хлібопродукт”, що належить мільярдерові Юрію Косюку, передає “Європейська правда”, посилаючись на австрійське видання Kurier.

Як повідомляється, ЄБРР заблокував саме ті кредити, що були призначені для поглинання компанією Косюка словенського агрохолдингу Perutnina.

Основна причина – МХП вдалася до хитрощів та знайшла лазівку в Угоді про асоціацію аби обійти жорсткі обмеження на експорт курячого філе: на заводи ЄС відправлялася курятина з кісткою без сплати будь-яких мит, а далі кістку відрізали та продавали як куряче філе.

“Таким чином, курячі грудки вважаються продуктом ЄС і продаються як такі не лише в ЄС, але і безмитно експортуються на треті ринки, такі як Південна Африка”, – пише видання.

За словами депутата Європарламенту Томаса Вайца (слідкував за діяльностю МХП в Європі), рішення ЄБРР не використовувати державні гроші для просування монопольного становища групи – хороший перший крок.

“Крім того, ця група підозрюється в недотриманні стандартів роботи з тваринами, екологічних та соціальних стандартів і роботі сумнівними методами. Хороші новини для виробників м’яса птиці в ЄС, а також для громадян”, – заявив він.

Нагадаємо, агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” придбав провідну компанію з виробництва та перероблення м’яса курки та індички – Perutnina Ptuj з головним офісом у Словенії. На початку травня МХП оголосив про досягнення домовленостей з SIJ Group щодо остаточної ціни покупки в €22,34 за акцію для придбання Perutnina Ptuj.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram