Новини
2 Серпня 2022
439

Bank of America: Ситуація з газом в Європі дуже скрутна

росія втрачає газовий важіль впливу на Європу

Фото: Reuters

Bank of America повідомив, що ситуація з газом в Європі швидко змінюється від поганого сценарію до ще гіршого, повідомляє Business Insider.

росія втрачає можливість впливати на Європу за допомогою газу. Bank of America попередив, що кремль може використовувати цей фактор для створення кризи найближчим часом.

“Газовий важіль росії слабшає, тому країна може вирішити використовувати його до того, як втратить його”, — зазначають у банку.

Згыдно з даними банку, після зниження потужності газопроводу “Північний потік-1” до 20% накопичених запасів до зимового періоду може виявитися недостатньо. Тому зараз ЄС планує широкомасштабне нормування попиту.

Ціни на ф’ючерси на природний газ на TTF наблизилися до позначки у €200 за мегават-годину ($204), що недалеко від €300, досягнутих в березні.

“У міру зростання песимізму щодо поставок з росії спотові та форвардні ціни на природний газ в Європі встановлюються в більш високому діапазоні”, — йдеться в повідомленні Bank of America.

Нагадаємо, що уряд України зберіг пільгову ціну на газ для населення. Рішення схвалено для забезпечення громадян гарячою водою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram