Новини
2 Квітня 2019
1 163

Bank of America Merrill Lynch очікує зростання українського ринку

Аналітики банку вказують на зростання привабливості ОВДП

Bank of America Merrill Lynch (BofA ML) позитивно оцінює вплив підсумків першого туру президентських виборів в Україні на ринок цінних паперів, проте вказує, що політичні ризики зберігаються. Про це йдеться в аналітичній записці американського інвестиційного банку, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з документом, у найближчі три тижні ринок очікує отримати подальше бачення потенційної економічної політики лідера виборчих перегонів, зокрема, дізнатися імена хоча б частини потенційних членів уряду після виборів.

Як вважають аналітики банку, на результат першого туру голосування реакція ринку в короткостроковій перспективі буде обмеженою.

Водночас вони вказують на зростання привабливості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), зазначаючи зроблені кроки для подальшого відкриття цього ринку для міжнародних інвесторів. Зокрема, аналітики бачать можливості для значних надходжень ОВДП, якщо НБУ успішно реалізує “лінк” з міжнародним депозитарієм цінних паперів Clearstream.

Як відомо, Clearstream та НБУ 13 березня підписали угоду про кореспондентські відносини для подальшого відкриття рахунку в цінних паперах у депозитарії центробанку, що є ключовим етапом в очікуваному найближчого часу відкритті “лінка” між регуляторами. В свою чергу, угода спростить доступ іноземних інвесторів до українського ринку цінних паперів, а саме ОВДП.

Нагадаємо, НБУ рекомендував скоротити об’єм ОВДП у портфелях держбанків. Так, регулятор дав рекомендації уряду переглянути в перспективі орієнтир частки ОВДП у структурі активів з 25% в бік зниження, а також спростити доступ фізичних осіб до операцій з ОВДП.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram