Новини
31 Березня 2020
927

Банк Франції розпочав тестування цифрового євро для міжбанківських платежів

Випробування не призначені для продовження на довгостроковій основі або широкого застосування самим ЦБ

Грошовий регулятор Франції розпочав вивчення використання цифрової валюти центрального банку (CBDC) для міжбанківських платежів, повідомляє Cointelegraph.

“Таким чином виконано обіцянку глави Банку Франції Віллеруа де Гало про початок експериментів з цифровою валютою до кінця першого кварталу 2020 року”, – пише видання. І додає, що центробанк при цьому не наполягає на застосуванні блокчейну як базової технології цифрового євро.

Загалом визначено наступні три можливих юзкейса: платіж проти фінансових інструментів, платіж проти цифрової валюти інших центральних банків і платіж проти цифрових активів.

У рамках тестування передбачається провести моделювання міжбанківських розрахунків на основі CBDC, виявити її переваги та потенційні ризики. “Інші аспекти застосування CBDC тестувати не планується”, – йдеться у повідомленні.

У документі зазначається, що пілотна програма стане внеском Банку Франції в ширшу дискусію всередині ЄС у відносини переходу до CBDC. “Ці випробування не призначені для продовження на довгостроковій основі або широкого застосування самим ЦБ”, – зазначено в документі.

Крім того регулятор додав, що пілотна програма не має на увазі створення грошової маси. Більш того, створені в рамках експерименту токени знищуватимуться із закінченням звітного дня, коли був здійснений платіж.

Банк Франції відбере максимум десять заявок на участь у тестуванні по групах або окремим особам. Заявку можна подати до 15 травня 2020 року, а відбір відбудеться 10 липня.

Тим часом Народний банк Китаю вживає активних заходів для запуску власної платіжної системи та цифрової валюти під назвою DCEP (Digital Currency Electronic Payment). Регулятор подав 84 патентні заявки на різні технології, пов’язані з ініціативою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram