Новини
3 Листопада 2020
697

Автовиробник Honda заплатить Tesla, щоб уникнути мільярдного штрафу в Європі

Компанії об’єднуються аби Honda не звинуватили в невиконанні норм викидів вуглекислого газу

Японський автовиробник Honda й американська Tesla домовилися про об’єднання результатів продажів в Європі. Така співпраця повинна допомогти Honda уникнути мільярдного штрафу за невиконання норм викидів вуглекислого газу, повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що згідно з прийнятими стандартами, у 2020 році середній викид СО2 на 1 кілометр шляху у всіх проданих автомобілів кожної марки не повинен перевищувати 95 грамів. Для бензинових машин це відповідає витраті палива в 4,1 літра на 100 кілометрів, для дизельних 3,6 літра на 100 кілометрів.

“При цьому мова йде саме про середню витрату. Тобто якщо компанія за рік продасть 50 бензинових машин з витратою 8,2 літра на 100 кілометрів і 50 електрокарів з нульовим вихлопом, то за середнім показником вона укладається в норми”, – пояснює видання.

І наголошує, що у Honda є електрокар, однак, як з’ясувалося, його очікувані продажі у 2020 році не дозволять укластися у норматив. “У такому випадку у компанії з’являється вибір: заплатити великий штраф або домовитися з іншим виробником електромобілів, який дозволить об’єднати результати продажів. Таким “рятівником” для Honda й стала Tesla”, – йдеться у повідомленні.

Сума, яку Tesla отримає від Honda не називається. Однак це не перший автоконцерн, з яким компанія Ілона Маска уклала подібну угоду. Раніше Tesla погодилася “поділитися” результатами своїх продажів в Європі з групою Fiat Chrysler. “З чуток, у замін італійці оплачують будівництво гігафабрики “Тесли” у Берліні”, – йдеться у повідомленні.

До речі, про подібне співробітництво оголосили Ford і Volvo. “Причому донором у цьому випадку виступають шведи, які досягли успіху в продажі не стільки електричних, скільки гібридних машин, що заряджаються”, – зазначає видання.

Для останніх середня витрата палива вважається тільки на перші 100 кілометрів шляху, половину з яких гібриди проїжджають виключно на електротязі. “Так що Volvo укладається в норматив із запасом і готова продати надлишки “Форду”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що японський автовиробник Honda Motor оголосив про закриття свого єдиного заводу у Великій Британії. Виробничі потужності припинять роботу до 2021 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram