Новини
20 Березня 2021
555

Автомобілі Jaguar і Land Rover матимуть систему очищення повітря із захистом від коронавірусу

Розробники обіцяють — до 97% вірусів і бактерій буде вбито новою кліматичною установкою

Компанія Jaguar Land Rover поділилася подробицями про нову систему очищення повітря, яка у майбутньому з’явиться на серійних автомобілях, повідомляє Укравтопром.

Під час  випробувань було встановлено, що технологія перешкоджає поширенню в салоні 97% вірусів і бактерій і захищає від коронавірусу SARS-CoV-2, що розповсюджує інфекцію COVID-19.

У прототипі системи опалення, вентиляції та кондиціонування (HVAC) застосовується технологія Panasonic nanoe: вона нейтралізує дію шкідливих часток, що дозволить поліпшити якість повітря.

У процесі 30-хвилинного лабораторного тесту з використанням герметичної камери, розробленої для імітації вентиляції салону автомобіля у режимі рециркуляції, вдалося придушити поширення 97% вірусів і бактерій, що знаходяться у замкнутому просторі.

Міжнародна організація Texcell, що спеціалізується на вірусному тестуванні, провела двогодинне лабораторне випробування нової системи очищення повітря Jaguar Land Rover. З’ясувалося, що система ефективно бореться з поширенням COVID-19: виявлено інгібування більш ніж 99,995% вірусу.

Як зазначають розробники, нова технологія у десять разів ефективніша за попередню. “Для активного очищення повітря використовується висока напруга для створення трильйонів гідроксильних (OH) радикалів, укладених в наномолекули води, — пояснили в компанії. — OH-радикали денатурують білки вірусів і бактерій, допомагаючи придушити їх зростання. Таким самим способом гідроксильні радикали нейтралізують дії алергенів, дезодорують повітря у салоні, створюючи чистіше середовище”.

Наразі  в електрокарі Jaguar I-Pace і позашляховиках лінійки Land Rover (Discovery і Range Rover Evoque) використовується технологія попереднього покоління та система фільтрації PM2,5 (бореться з мілко дисперсними частинками розміром до 2,5 мікрометра). Також доступна інноваційна функція попереднього кондиціонування, яку можна запустити віддалено.

Терміни впровадження системи очищення повітря нового покоління автовиробник поки не називає.

Нагадаємо, найближчим часом Jaguar випускатиме тільки електрокари. Британський автовиробник планує стати конкурентом Tesla.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram