Новини
11 Березня 2020
1 237

Авіакомпанії скасовують рейси всередині країни та в Європу через коронавірус

Так, наприклад, МАУ рекомендує перевіряти статус рейсів за кілька днів до вильоту

Міжнародні авіалінії України (МАУ) скасовують низку міжнародних рейсів і скорочують частоту деяких перельотів по країні у зв’язку з поширенням у світі коронавірусної інфекції COVID-19. Про це повідомляється на сторінці компанії у Facebook.

Так, компанія МАУ скасовує деякі рейси в Італію, Швейцарію, Грецію, Німеччину, Ізраїль, Іспанію, Велику Британію, Литву, Азербайджан, Туреччину, Польщу, Угорщину, Австрію, Чехію, Фінляндію та Данію, а також другу частоту окремих внутрішніх рейсів у межах України.

Про подальші рішення авіакомпанії в контексті запровадження карантину в Італії МАУ додатково повідомить пізніше.

“Пасажири, які залишили свої контактні дані при бронюванні, будуть проінформовані про будь-які зміни в розкладі заздалегідь. МАУ рекомендує перевіряти статус рейсів за кілька днів до вильоту на сайті або зателефонувати до контактного центру авіакомпанії”, — зазначено в повідомленні.

Угорська лоукост авіакомпанія Wizz Air також скасувала рейси в Італію та Ізраїль через спалах коронавірусу. Скасовано й усі зворотні рейси, повідомляє Reuters.

Так, польоти в Італію та у зворотному напрямку — з Італії залишатимуться скасованими з 10 березня по 3 квітня. А рейси, які обслуговують ізраїльські аеропорти в Тель-Авіві та Ейлаті, будуть припинені з 12 по 23 березня.

Відомо, що авіакомпанія Ryanair теж скасувала рейси в Італію та з неї з 10 березня по 8 квітня 2020 р. У компанії повідомляють, що вони тимчасово зупиняють усі внутрішні рейси по Італії з міжнародних аеропортів Бергамо, Мальпенса (Міланський аеропорт), Парми й Тревізо, які знаходяться на півночі країни. Вони будуть виконуватися тільки у понеділок, п’ятницю, суботу і неділю.

Ryanair зазначає, що в той час як на рейсах в північну Італію спостерігається значне число неявок пасажирів за останній тиждень, тисячі іноземних відвідувачів з квитками додому знаходяться зараз в Ломбардії та інших регіонах, оголошених карантинною зоною.

У зв’язку з цим перевізник повинен продовжити виконувати польоти за обмеженим розкладом з північної Італії для репатріації іноземних громадян.

“Ситуація змінюється щодня, і всі пасажири на рейсах, на які поширюються заборони на поїздки або скасування рейсів, отримують електронні листи, де їм пропонуються трансферні рейси, повне відшкодування або кредити на поїздки … Всі постраждалі пасажири отримали повідомлення про скасування/зміну рейсу. Якщо пасажири не отримали електронного листа, вони можуть очікувати, що їхні рейси будуть виконуватися відповідно до розкладу”, — йдеться в повідомленні лоукостера.

При цьому українська авіакомпанія SkyUp (Київ) також розглядає можливість зміни польотної програми у зв’язку з інформацією про поширення коронавірусу.

“Нині зовнішні обставини вносять свої поправки в масштабні плани SkyUp Airlines. Ми готуємо розгорнуту відповідь з приводу можливих змін польотної програми”, — йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці авіакомпанії в Facebook.

Як писали раніше Investory News, туристична галузь в країнах Євросоюзу зазнає збитків через поширення у світі коронавірусу, особливо в Китаї, звідки приїжджало більшість мандрівників. Як повідомив у понеділок єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, тільки в січні втрати склали $1,11 млрд. А в січні мандрівників у країнах Європи стало на 2 мільйони менше.

За прогнозами Всесвітньої ради з туризму та подорожей (WTTC), збитки туристичної галузі від епідемії коронавірусу можуть скласти $22 млрд. Найбільший вплив відчують в Азії, в першу чергу у Китаї, де туризм становить 11% ВВП.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram