Новини
28 Лютого 2020
1 109

Всесвітня рада з туризму: Збиток від коронавірусу оцінено в $22 мільярди

Найбільший вплив відчують в Азії, в першу чергу у Китаї, де туризм становить 11% ВВП

Збитки туристичної галузі від епідемії коронавірусу можуть скласти $22 млрд, повідомляє видання El Mundo. Як зазначила Глорія Гевара, президент Всесвітньої ради з туризму та подорожей (WTTC), організація зробила попередні розрахунки у співпраці з Oxford Economics, які ґрунтуються на досвіді попередніх криз світового туризму, викликаних епідеміями SARS (атипова пневмонія) та H1N1 (свинячий грип).

“Криза обійдеться сектору як мінімум у $22 млрд, або понад €20 млрд”, – зазначила Глорія Гевара. І додала, що найбільший вплив, очевидно, буде відчутно в Азії та, перш за все, в Китаї. “Там туризм становить 11% ВВП, і в останні роки він зростав темпами 7%”, – наголосила вона.

На думку експертів Oxford Economics, попередня оцінка збитку може подвоїтися та потроїтися, якщо поширення Covid-19 не вдасться зупинити.  Так, за експертною оцінкою, найбільше постраждають країни, залежні від китайських туристів – Гонконг, Макао, Таїланд, Камбоджа та Філіппіни.

Атипова пневмонія (SARS) почала поширюватися у листопаді 2002 року й була взята під контроль у липні 2003 року. “У випадку з Covid-19 експансія інфекції може тривати довше”, – вважають експерти.

Спалах захворювання розпочався в кінці грудня 2019 року з китайського міста Ухань, адміністративного центру провінції Хубей. Наразі випадки зараження виявлені в 46 країнах. За даними держкомісії з охорони здоров’я КНР, у країні померли від інфекції 2788 осіб, видужали понад 36,1 тис. осіб.

Кількість хворих у КНР – понад 78,8 тис. У світі загальне їх число перевищило 83 тисячі, померли 2858 осіб, враховуючи Китай. Найбільша кількість захворювань поза Китаєм – в Ірані, Італії та Південній Кореї.

Раніше Investory News писали, що на думку відомого економіста Нуріеля Рубіні, віра у швидке відновлення світової економіки після перемоги над епідемією абсурдна. Економіст назвав чотири головні “помилки” інвесторів щодо хвороби, які призвели до того, що в кінці січня, всупереч поширенню захворювання, фондові ринки США виросли до нових максимумів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram