Новини
5 Серпня 2020
765

Аргентина досягла угоди з кредиторами щодо реструктуризації зовнішнього боргу на суму близько $65 мільярдів

Наразі тривають перемовини з МВФ про нові домовленості на суму в $57 мільярдів

Аргентина оголосила про досягнення угоди з кредиторами щодо реструктуризації зовнішнього боргу на суму близько $65 млрд. У результаті їй вдалося вийти з глухого кута й підготувати ґрунт для укладення офіційної угоди в кінці цього місяця, повідомляє Reuters.

У квітні аргентинський лівоцентристський уряд зробив агресивну пропозицію власникам облігацій, яку було швидко відкинуто. У результаті після непростих перемовин на початку липня уряд зробив “остаточну” пропозицію, вартістю близько 53,5 цента за долар. Кредитори згуртувалися навколо зустрічної пропозиції, вимагаючи приблизно на 3 центи більше.

“Після фінальної стадії переговорів між урядом, кредиторами й радниками сторони дійшли згоди про вартість близько 54,8 цента і юридичні застереження, яких вимагали власники облігацій”, – зазначило джерело, близьке до ситуації.

Додається, що наразі уряд встановив крайній термін для офіційного прийняття кредиторами зміненої пропозиції 24 серпня, після чого на початку вересня буде випущено нові облігації.

“Загальна сума боргу Аргентини становить $323 млрд, або близько 90% ВВП. Велика частина державного боргу – в іноземній валюті”, – йдеться у повідомленні.

Наразі проводяться перемовини з Міжнародним валютним фондом щодо укладення нової угоди на суму в $57 млрд. Аргентина вже отримала в її рамках близько $44 млрд.

Крім того країна винна кредиторам Паризького клубу $2,1 мільярда, які спочатку повинні були бути виплачені у травні. Вона скористалася продовженням терміну платежу на один рік і має намір провести переговори щодо подальших змін з групою країн-кредиторів.

Законопроєкт про реструктуризацію боргу країни в іноземній валюті, випущений відповідно до місцевого законодавства, наразі знаходиться на розгляді аргентинського Конгресу.

Тим часом протягом 2020 року країни з ринками, що розвиваються повинні будуть погасити борги на суму близько $34 мільярдів. При цьому найвищі виплати з точки зору їх валютних резервів чекають на Бахрейн і Еквадор.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram