Новини
22 Квітня 2021
717

Apple хоче розширити свій рекламний бізнес

Компанія також вводить нові правила конфіденційності для iPhone

Apple планує розширити свій бізнес у сфері інтернет-реклами. Своєю чергою це завдасть шкоди бізнес-моделі Facebook і Google, повідомляє Financial Times.

“Apple планує додати у свій інтернет-магазин новий додаток, що дозволить рекламодавцям рекламувати свої продукти в Інтернеті”, — пише видання.

Індустрія цифрової реклами нині контролюється Facebook і Google. Вартість галузі оцінюється приблизно в $350 млрд.

Нове оновлення програмного забезпечення Apple, iOS 14.5, також забороняє рекламодавцям збирати інформацію про користувачів iPhone без їх згоди. За даними Financial Times, нове програмне забезпечення iPhone скоротить відстеження користувачів, що вплине на всю індустрію мобільної реклами.

Apple заявляє, що оновлення програмного забезпечення поліпшить конфіденційність користувачів. Однак критики кажуть, що техногігант просто хоче просувати власний рекламний бізнес.

“Apple може сказати, що робить це, щоб допомогти людям, але насправді вони просто хочуть підвищити свою конкурентоспроможність”, — зазначив засновник Facebook Марк Цукерберг.

Apple намагалася увійти в бізнес мобільної реклами з початку минулого десятиліття. У 2010 році яблучний гігант придбав компанію Quattro Wireless, що займається мобільною рекламою, за $275 млн.

“З придбанням Quattro Wireless Apple спробувала зберегти контроль над рекламою й утрималася від обміну даними користувачів з маркетологами. Та 2016 року компанія закрила цей бізнес”, — заявили аналітики дослідницької компанії Bernstein.

Генеральний директор Apple Тім Кук неодноразово атакував бізнес-моделі Google і Facebook.

За словами експерта з мобільної реклами Еріка Сьоферта, на кону більше, ніж просто гроші. “Десять років тому App Store зіграв вирішальну роль у тому, як споживачі відкривали для себе новий контент. Apple хоче повернути собі контроль. Якщо компанія паралізує бізнес мобільної реклами, App Store знову стане лідером. Тоді Apple знову буде вирішувати, які програми будуть найпопулярнішими”, — зазначив Сьоферт.

Нагадаємо, днями Apple провела традиційну весняну презентацію нових продуктів. Захід Spring Loaded пройшов онлайн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram