Новини
16 Квітня 2020
1 127

Apple представила новий iPhone SE з дизайном “вісімки”

Його ціна від $399 в США та €479 в Європі

Корпорація Apple представила iPhone SE другого покоління. Як і оригінальний iPhone SE, що вийшов у 2016 р., нова модель оснащена процесором від найпросунутішого айфона на поточний момент, упакованим у корпус від старішої моделі, повідомляє Techcrunch.

Новий SE виглядає так само, як iPhone 8 2017 р., але всередині у нього процесор A13 Bionic, який встановлений в iPhone 11 і 11 Pro.

Корпус “як в iPhone 8” означає, що в айфона екран діагоналлю 4,7 дюйма, кнопка “Додому” з сенсором відбитка пальця Touch ID в нижній частині передньої панелі та скляна задня кришка. Корпус зроблений з алюмінію і захищений від вологи та пилу. Розблокувати лицем айфон не можна — в ньому немає FaceID.

На презентації для журналістів, яка пройшла 15 квітня, Apple підкреслила, що новий SE слідує тим же принципами, що й оригінальна модель: доступність, хороша продуктивність і невеликий розмір.

При цьому за минулі роки телефони стали більше, і якщо раніше найпопулярнішим розміром екрану серед користувачів були 4 дюйми (таким і був iPhone SE), то зараз це 4,7 дюйма — компанія продала понад 500 мільйонів таких айфонів.

У iPhone SE тільки одна задня камера — на 12 мегапікселів, як основна в iPhone 11. При цьому телефон підтримує портретний режим як для задньої, так і для фронтальної камери, але працює він тільки при зйомці людей: за допомогою машинного навчання айфон виділяє людину та розмиває фон. Раніше портретний режим в селф-камері був тільки у моделей з підтримкою Face ID.

Основна камера iPhone SE також підтримує функцію Smart HDR, яка вперше з’явилася в iPhone XS, і зйомку відео з роздільною здатністю 4K з частотою 60 кадрів у секунду.

Як і iPhone 8, новий айфон підтримує бездротову зарядку. У ньому також з’явилася підтримка двох SIM-карт: фізичної та eSIM. iPhone SE буде доступний в корпусі чорного, білого і червоного кольору (при цьому передня панель у всіх трьох версіях буде чорною).

Передзамовлення на нову модель в США відкриється вже 17 квітня. Ціна і дата поставки в Україну поки невідомі. У США ціна пристрою стартує від $399, а в Європі — від €479.

Як писали раніше Investory News, капіталізація Apple Inc. за підсумками торгового дня на біржі Nasdaq 23 березня опустилася нижче $1 трлн. З ринковою вартістю понад $1 трлн серед американських компаній залишилася Microsoft.

Нагадаємо, Apple розпочала виробництво захисних екранів для медиків. У планах — випуск до 1 млн штук на тиждень. Серед головних характеристик екранів — швидка збірка та регульований розмір.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram