Новини
24 Березня 2020
834

Гіганти дешевшають: Капіталізація Apple опустилася нижче $1 трильйона

З ринковою вартістю понад $1 трильйон серед американських компаній залишилася Microsoft

Капіталізація Apple Inc. за підсумками торгового дня на біржі Nasdaq 23 березня опустилася нижче $1 трлн. Тепер єдиною американською компанією з ринковою вартістю понад $1 трлн залишилася Microsoft Corp, повідомляє Bloomberg.

Акції Apple впали за день на 2,12% (мінус $4,87) і до закриття торгів на біржі Nasdaq продавалися, за даними агенції, за ціною $224,37 за папір — це мінімум з жовтня минулого року. Таким чином, ринкова вартість компанії становила $981,73 млрд.

Акції Microsoft до закриття торгів у понеділок упали на 1%, капіталізація на той момент становила $1,034 трлн.

З початку 2020 р. акції Apple подешевшали на 25% у зв’язку з поширенням коронавірусу і скороченням ділової активності. Головний виробничий майданчик Aplle в Китаї — Foxconn — тимчасово припинив свою діяльність.

В результаті Apple закрила свої магазини на території Китаю. Знову вони були відкриті 13 березня, але тоді ж Apple закрила всі свої роздрібні магазини за межами Китаю.

Акції Microsoft також показують негативну динаміку, але дешевшають повільніше, ніж Apple, з початку року вони втратили 14%.

Крім Microsoft і Apple, трильйонну позначку переступали дві американські компанії — Alphabet (материнська компанія Google) і Amazon. Обидві вони зараз торгуються нижче за цю позначку — $725,8 млрд і $947 млрд відповідно.

Ще одна компанія з капіталізацією вище $1 трлн — Saudi Aramco. Ринкова вартість саудівської державної нафтокомпанії, що досягала раніше в цьому році $2 трлн, зараз складає близько $1,5 трлн.

Як писали раніше Investory News, технологічні компанії Amazon, Apple, Alphabet, Facebook і Microsoft втратили в сукупності $416,63 млрд через пов’язану з коронавірусом волатильністю світових ринків.

Нагдаємо, Apple виплатить до $500 млн власникам iPhone, які подали на компанію колективний позов до суду через штучне сповільнення роботи смартфонів. Вони заявили про те, що після оновлення гаджети працюють гірше.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram