Новини
22 Травня 2020
1 035

Apple і Google запустили технологію відстеження хворих на коронавірус

Доступ до розробки отримали всього 22 країни, а от користуватися нею вже почали у деяких штатах США

Компанії Apple та Google оголосили про запуск технології, що надасть змогу урядам країн слідкувати за поширенням коронавірусу, повідомляє The Guardian.

Зазначається, що про роботу над технологією відстеження заражених за допомогою Bluetooth Apple і Google оголосили ще у квітні. “У результаті було розроблено технологію, що призначалася для створення додатків, які повідомляють користувачів про контактування із зараженими на COVID-19”, – йдеться у повідомленні.

У компанії пояснили, що користувач, який отримав позитивний результат тесту на коронавірус, може через такий додаток повідомити про це владі, а потім передати їм зашифровану інформацію про тих, з ким він нещодавно контактував.

“Додаток повідомить цим людям про те, що вони могли заразитися. Уповноважені держструктури зможуть зв’язатися з користувачем, завдяки контактній інформації, яку він введе в додаток. Смартфони користувачів, у яких встановлено додаток, також зможуть обмінюватися спеціальними цифровими кодами, коли опиняться поруч”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає CNBC, компанії обіцяють, що додатки, створені на основі їх технології, не зможуть використовувати дані GPS, що дозволяють точно визначати місце розташування власника смартфона. “Вони також обмежать державні органи в зборі даних і заборонять їх використовувати для реклами або інших цілей”, – пише видання.

Додається, що використовувати рішення Apple і Google вже почала влада деяких американських штатів – Північної Дакоти, Алабами та Південної Кароліни. “У цих штатах відповідні програми були створені розробниками мобільних додатків для лікарів і організацій, що працюють у сфері охорони здоров’я. Доступ до розробки отримали всього 22 країни”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає The Wall Street Journal із посиланням на експертів у сфері охорони здоров’я, для ефективної роботи додатків необхідно, щоб ними почало користуватися багато людей. “Технологія може допомогти медикам відстежувати контакти між незнайомцями”, – пише видання, підкреслюючи, що саме такі взаємодії часто залишаються непоміченими, оскільки людина про них просто не пам’ятає.

Раніше Investory News писали, що  українська компанія ApiX-Drive представила рішення, яке дозволить отримувати актуальну інформацію щодо поширення коронавірусу, наприклад, в улюблений месенджер. Сервіс збирає інформацію щодо поточної ситуації з коронавірусом, яку потім можна транслювати в Telegram, Viber або інший додаток.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram