Новини
25 Травня 2021
649

Антимонопольний регулятор ФРН розпочав розслідування щодо Google

Перша перевірка полягає в дослідженні ринкових позицій компанії

Фото: Jens Meyer/AP Photo

Федеральне антимонопольне відомство Німеччини, сьогодні, 25 травня, оголосило про початок двох розслідувань щодо корпорації Google. Відомство перевіряє можливі зловживання компанії своїм домінантним становищем відразу на декількох суміжних ринках, а також умови роботи з даними користувачів, пише Bundeskartellamt.

Розслідування ведеться відносно німецького та ірландського підрозділів Google, а також щодо материнської корпорації Alphabet.

У відомстві заявили, що в рамках першого розслідування для початку потрібно просто оцінити вплив Google на німецькому ринку.

“Відправною точкою для такого становища компанії є екосистема, що охоплює різні ринки… Через наявність широкого спектра цифрових сервісів, таких як пошуковик, YouTube, карти й операційна система Android або браузер Chrome, у випадку з Google потрібно брати до уваги його величезне значення для конкуренції на суміжних ринках”, — заявив глава німецького антимонопольного відомства Андреас Мундт.

Друге розслідування стосується практик роботи Google з користувацькими даними: чи достатньою мірою корпорація дає можливість саме користувачам визначати, як використовуються їхні дані.

18 травня федеральне антимонопольне відомство Німеччини приступило до перевірки ринкових позицій американської корпорації Amazon. Як зазначає глава відомства Андреас Мундт, регулятор в першу чергу перевірить, чи має корпорація привілейоване становище на ринку. За його словами, якщо відомство виявить таку ринкову позицію у компанії, то зможе заздалегідь виявити й заборонити можливі антиконкурентні дії з боку Amazon.

Нагадаємо, материнська компанія Google — Alphabet — повідомила про рекордні продажі за перший квартал 2021 року. Вони становлять $55,31 млрд, що на 34% більше, ніж роком раніше.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram