Соцмережі
6 Квітня 2019
751

Андрій Герус: Уряд відпустив ціну на газ

Про Постанову Уряду та спеціальні умови продажу газу НАК “Нафтогаз”

Тепер Нафтогаз не зобовязаний продавати газ тільки по визначеній ціні, а може його продавати для постачальників газу для населення і по ціні нижчій, якщо нижчою є ціна газу для промисловості. Отже, тепер накладені спецобовязки не заважають Нафтогазу понижати ціни для населення.

Сподіваюсь, найближчим часом дешевший газ, як мінімум на обіцяних 2%, на рівних умовах отримують споживачі (населення) у всіх областях України, а не тільки у Кіровоградській області, де Нафтогаз є власником місцевого облгазу.

Якщо ж цього найближчим часом не відбудеться і знижена ціна буде тільки для однієї області, то ГО “Асоціація споживачів енергетики та комунальних послуг” буде вимушена подати Заява у Антимонопольний комітет України щодо зловживання монопольним становищем НАК “Нафтогаз України”, адже це буде спотворення ринкових (рівних) умов.

У ситуації, коли ринкова ціна газу знижується і це дає можливість понизити ціну газу для населення, така ціна має бути понижена не для однієї окремої області, а для мешканців усіх областей України.

Сьгодні Уряд опублікував Постанову, у якій помякшив спеціальні обовязки (ПСО) продажу газу накладені на НАК "Нафтогаз…

Опубліковано Andriy Gerus Пʼятниця, 5 квітня 2019 р.

 

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram