Новини
13 Червня 2019
1 038

АМПУ планує інвестувати 1 млрд грн у порти Азова

Запланована сума піде на розвиток інфраструктури портів “Маріуполь” та “Бердянськ”

Близько мільярда гривень планує інвестувати у 2018-2020 роках Адміністрація морських портів на розвиток інфраструктури портів “Маріуполь” та “Бердянськ”, які на даний момент активно диверсифікують свої потужності з перевалки вантажів, йдеться у повідомленні на сайті відомства.

Зазначається, що у 2019 році в Маріуполі повинен розпочати роботу зерновий термінал, а минулого року в Бердянському порту були введені у експлуатацію нові потужності з перевалки зерна.

Як відмітив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс, йдеться про реконструкцію причалу №4 у рамках реалізації проекту держстивідора “ММТП” з будівництва нового зернового терміналу. “Крім того, велика частина цих коштів піде на відновлення паспортних глибин в обох портах, що дозволить повністю використовувати їх технічні можливості по завантаженню суден і підвищити їх конкурентоспроможність”, – заявив він.

І додав, що підвищити витрати на розвиток портів могло б зниження розміру обов’язкових відрахувань до бюджету з 90% до 50% для АМПУ і до 30% – для держстівідорів “ММТП” та “БМТП”. “Для цього необхідно, аби Кабінет міністрів України підтримав ініціативу Міністерства інфраструктури”, – підкреслив Райвіс Вецкаганс.

За його словами, позитивний вплив на ефективність роботи портів на Азові надасть 20% зниження вартості доставки вантажів по залізниці, анонсоване в кінці травня поточного року.

“Я сподіваюся, що найближчим часом механізм надання знижки буде розроблений і затверджений на рівні Мінінфраструктури та “Укрзалізниці”. Це істотно розширить можливості портів “Маріуполь” і “Бердянськ”, зробить морську логістику більш доступною та зручною як для чинних, так і для нових вантажовідправників і трейдерів”, – підкреслив він.

Раніше Investory News писали, що АМПУ має намір інвестувати 1,22 млрд грн у закупівлю та ремонт власного флоту. Загальна кількість суден, які АМПУ має на балансі, становить 162. Минулого року АМПУ інвестувала 100 млн грн у ремонт флоту. Цього року план інвестицій – 270 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram