Новини
5 Червня 2019
702

Американський виробник чипів Skyworks припинив роботу з Huawei

Через це очікується погіршення фінансових показників компанії

Американський виробник чіпів Skyworks оголосив про припинення постачання своєї продукції Huawei та її “дочкам” у зв’язку із дотриманням законодавства США, про це йдеться у прес-релізі компанії. Зазначається, що “в даний час невідомо, коли і яким чином постачання поновиться”.

У компанії зазначили, що протягом перших шести місяців 2019 фінансового року продажі Huawei становили близько 12% від загального виторгу Skyworks. “У зв’язку із тим, що Skyworks раніше не передбачала занесення Huawei до списку організацій, з якими буде перервана співпраця з постачання продукції, тепер прогноз щодо виторгу на III кв, який закінчується 28 червня 2019 року, переглянуто з $815-835 млн до $755-775 млн”, – йдеться у повідомленні.

Skyworks заснована у 2002 році, розташована по всьому світу: Азії, Європі, а також Північній Америці. Компанія співпрацює й з Apple. За інформацією CNBC, за останній фінансовий рік Apple забезпечила виробнику 47% загального виторгу.

Раніше Investory News писали, що через “чорний список” уряду США, в який потрапила Huawei, співпрацю із китайською компанією припинила Google. Надалі компанії зможуть обмінюватися лише програмним забезпеченням з відкритим вихідним кодом.

Згодом про припинення співпраці, а саме про відтермінування раніше запланованого початку продажів нових моделей смартфонів Huawei оголосили японські SoftBank і KDDI. Вони прийшли до висновку, що не можуть гарантувати безпечне і надійне використання цих гаджетів.

У свою чергу Huawei подав судовий позов з вимогою розглянути в спрощеному порядку рішення США про внесення компанії до “чорного списку” і визнати його таким, що порушує конституцію Сполучених Штатів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram