Новини
20 Жовтня 2020
878

Американський стартап Allbirds випустив одяг з панцирів крабів

Компанія налаштована на використання екоматеріаліврослин і перероблених пластикових пляшок

Фото: Allbirds

Американський стартап Allbirds представив колекцію одягу – футболку з викинутих панцирів крабів, а також кардиган, джемпер і пуховик з вовни овець-мериносів. Компанія оцінила потік відходів і виявила велику кількість викинутих панцирів снігових крабів від індустрії морепродуктів, повідомляє CNBC.

Видання зазначає, що стартап використовує шість новозеландських овець-мериносів. У новинках вдвічі більше уваги приділяється використанню екологічно чистих матеріалів, таких як рослини, перероблені пластикові пляшки, а тепер і панцири крабів.

Як зазначив співзасновник Allbirds Тім Браун, компанія оцінила потік відходів і виявила в ньому надлишки панцирів снігового краба від канадської індустрії морепродуктів. “Мінерали, які добувають із панцирів, змішують з вовною та отримують антимікробну тканину, яка вбиває бактерії”, – пояснив він.

І додав, що нова футболка коштує $48, кардиган – $145, джемпер – $135, а пуховик – $250.

У вересні Allbirds залучила $100 млн у рамках раунду фінансування серії E. Стартап оцінили у $1,7 млрд. У число інвесторів входять Franklin Templeton і актор Леонардо Ді Капріо.

Нагадаємо, американський актор і продюсер Леонардо ДіКапріо став інвестором і консультантом в новому фонді групи Princeville Capital – Climate Technology fund, який вкладається в проєкти в області кліматичних технологій.

Раніше Investory News писали, що Adidas почав співпрацювати зі стартапом, який виробляє веганський матеріал – щоб отримати такий матеріал, Bolt протягом 10 днів вирощує грибницю на подушці з тирси.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram