Новини
18 Грудня 2020
1 047

Американська компанія придбала український legaltech-стартап AxDraft

Сума угоди не відома, але засновники стверджують — це багатомільйонна транзакція

Міжнародна legaltech-компанія Onit придбала український стартап в області юридичних технологій AxDraft — це SaaS-платформа для автоматизації юридичних документів, яка охоплює весь життєвий цикл контрактів від створення на основі шаблону, до редагування, узгодження та підписання, повідомляє AIN.ua.

У 2019 році стартап оцінили в $10 млн. Наразі сума угоди не розголошується, проте, за словами співзасновника й головного виконавчого директора AxDraft Юрія Заремби, це багатомільйонна транзакція.

У компанії розповіли, що AxDraft допомагає юристам і бізнес командам мінімізувати рутину в юридичних процесах і прискорити роботу з документами на 80%. До речі, з моменту заснування до продажу стартапу пройшло три роки.

Як зазначає Юрій Заремба, динаміка розвитку AxDraft така ж, як у найуспішніших стартапів у Кремнієвій Долині. “У жовтні 2017-го ми з Олегом (співзасновник і СТО AxDraft Олег Заремба, — Ред.) почали роботу над AxDraft, у грудні 2018-го потрапили в Y Combinator, найкращий стартап-акселератор у світі, у квітні 2019 року залучили $1,2 млн інвестицій від провідних інвесторів у Долині й тепер у грудні 2020-го завершили продаж компанії Onit. На нашу думку, це — великий прорив не тільки для AxDraft, а для всієї стартап-індустрії в Україні”, — наголосив він.

І додав, що AxDraft продовжить роботу під старим брендом, в українському офісі. Команда з 14 осіб також не зміниться. Після продажу Юрій Заремба залишиться в стартапі на посаді генерального менеджера.

Компанія Onit автоматизує робочі процеси як для юридичних, так і для бізнес-команд. Наразі компанія має офіси у США, Великій Британії та Новій Зеландії та налічує понад 300 працівників.

За словами СЕО Onit та одного із засновників Еріка Елфмана, AxDraft створив проривні технології у сфері автоматизації підготовки документів. “Це дозволить нам пропонувати блискавично швидку генерацію контрактів будь-якою мовою та без помилок своїм клієнтам. AxDraft стане важливою частиною агресивної стратегії зростання Onit”, — наголосив він.

Своєю чергою Олег Заремба розповів, що увагу Onit привернув унікальний алгоритм автоматизації документів, який дозволяє автоматизувати будь-який документ, будь-якою мовою та прискорити його підготовку у 10 разів.

“Продукт уже використовують МХП, ДТЕК, Carlsberg і Sandoz, а після інтеграції в Onit стартап зможе продемонструвати якість українських IT-продуктів на міжнародній арені”, — пояснив він.

Нагадаємо, на початку 2020 року ще одна американська компанія придбала український стартап — дизайн-компанія Abstract із США стала власницею Flawless App, ключовий продукт якої — інструмент для порівняння дизайну з реальним мобільним додатком під час розробки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram