Новини
11 Лютого 2020
963

Американська Abstract купила український стартап Flawless App, який оцінюють у $2 мільйони

Наразі сума угоди не розкривається

Фото: ain.ua/Співзасновники Flawless App: Ахмед Сулейман і Ліза Дзюба

Американська дизайн-компанія Abstract купила український стартап Flawless App. Сума угоди не розкривається, повідомляє Ain.ua. Зазначається, що у 2018 році Flawless App пройшов в акселератор Techstars за оцінки у $2 млн.

Як зазначила співзасновник проєкту Ліза Дзюба, наразі в команді Flawless App 5 осіб. Вони приєднаються до колективу Abstract, який працює повністю віддалено.

У свою чергу Ахмед Сулейман, співзасновник Flawless App, додав, що в Abstract, його команда буде сфокусована на розробці та просуванні Abstract SDK. “Ця ініціатива дозволить розробникам простіше інтегрувати Abstract у свої системи. Також завдяки SDK з’явиться нарешті можливість автоматизувати безліч рутинних дизайн-завдань”, – зазначив він.

І додав, що окрім роботи над SDK, команда й далі продовжить інвестувати зусилля у розвиток спільноти дизайнерів і розробників, “тепер на вищому рівні”. “Flawless App стане opensource-проєктом – розробники відкриють вихідний код й опублікують детальну документацію програми”, – зазначили у компанії.

Abstract розвиває систему контролю версій спеціально для дизайнерів. З її допомогою можна вести спільну роботу над файлами, стежити за ходом роботи й організувати дизайн-процеси. Видання TechCrunch називає Abstract аналогом Git для дизайнерів. Компанія, заснована у 2015 році, вже залучила $54,2 млн фінансування.

Ключовий продукт Flawless App – інструмент для порівняння дизайну з реальним мобільним додатком під час розробки, заснований Ахмедом Сулейманом і Лізою Дзюбою у 2015 році, який використовують розробники з Uber, Basecamp, Disney, eBay, Nike, Qiwi, Spotify та інших компаній. Проєкт отримував ангельські інвестиції від Олександра Косована та пройшов в Techstars.

Нагадаємо, у листопаді минулого року українська платформа для власників домашніх тварин Animal ID залучила $500 тис. при оцінці в $5 млн, компанія не розкрила інвесторів, але зазначила, що це кілька бізнес-ангелів.

А ще один український стартап Greenbin.app – мобільний додаток для повернення пластикового пакування в обмін на винагороду – пройшов в акселератор Huge Thing від програми Poland Prize, й залучив €45 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram