Новини
6 Березня 2019
1 707

Американська Frontera Resources зацікавлена в розробці вуглеводнів на площі “Дельфін”

Передбачається, що мінімальний обсяг інвестицій може становити 1,5 млрд грн

Україна за пропозицією американської компанії Frontera Resources, що займається розвідкою та видобутком газу та нафти, проведе конкурс на укладення угоди про розподіл продукції (УРП) для розробки вуглеводнів у межах ділянки “Дельфін”, повідомляє “Інтерфакс-України” з посиланням за власні джерела.

Площа ділянки, що розташовується на північно-західній частині континентального шельфу Чорного моря, становить 9,772 тис. кв. км, пише агентство.

Передбачають, що мінімальний обсяг інвестицій має становити 1,5 млрд грн. А обсяг загальних інвестицій, необхідних для забезпечення промислової розробки буде визначено за результатами конкурсу. Частка держави в прибутковій продукції має становити не менше ніж 11% її загального обсягу, а максимальна частка інвестора – 70% загального обсягу виробництва, зазначає “Інтерфакс-України”.

Термін дії УРП – 50 років. Переможець конкурсу на розробку ділянки повинен буде забезпечити геологічне вивчення надр на ділянці, в тому числі й буріння не менше п’яти свердловин протягом першого п’ятирічного етапу геологорозвідувальних робіт.

Frontera Resources Corporation, заснована в 1996 р., займається розвідкою та видобутком газу і нафти. Стратегія компанії полягає в пошуку перспектив із видобутку вуглеводнів на ринках країн Східної Європи, які входять до Чорноморського басейну.

Нагадаємо, вперше за 12 років нафтовидобувна компанія “Укрнафта” в 2018 р. збільшила видобуток нафти.

Також “Укрнафта” оголосила про позачергові збори акціонерів, які мають пройти 28 березня 2019 року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram