Новини
18 Травня 2021
919

Amazon планує стати власником MGM Studios за $9 мільярдів

Материнська компанія студії ще з минулого року шукає способи її продажу

Американський гігант Amazon веде перемовини щодо придбання однієї з найвідоміших студій Голлівуду з логотипом Leo the Lion і майже віковою історією — Metro-Goldwyn-Mayer (MGM Studios), повідомляє BBC.

Зазначається, що угода може обійтися Amazon у $9 млрд, що дозволить значно посилити стрімінговий сервіс компанії Amazon Prime. В разі позитивного рішення вдасться розширити контент чималою кількістю культових фільмів MGM Studios, оскільки стрічки студії охоплюють часи з “класичного” Голлівуду початку XX ст. до сьогодення.

Серед найбільших стрічок студії — “Чарівник країни Оз” Віктора Флемінґа та “Космічна Одісея 2001 року” Стенлі Кубрика. Віднедавна студія також займалася франшизою кіно про Джеймса Бонда, випустила серіал “Оповідь служниці” (2017).

MGM Holdings, материнська компанія MGM Studios, шукала способи продажу студії з минулого року. Студія працює майже 100 років — з 1924 року.

Нагадаємо, власник WarnerMedia веде перемовини з Discovery про злиття, що посилить позиції об’єднаної компанії проти конкурентів на ринку стрімінгу — Netflix і Disney.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram