Новини
1 Вересня 2020
794

Amazon отримав дозвіл на доставку посилок безпілотниками

Компанії вдалося переконати уряд, що вони готові працювати в жорстко регульованій сфері авіаперевезень

Онлайн-ритейлер Amazon отримав дозвіл Федерального управління цивільної авіації США (FAA) використовувати безпілотники для доставки посилок клієнтам. Дозвіл видано для сервісу компанії Prime Air, повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що тепер Amazon у тестовому порядку зможе розпочати доставку клієнтам замовлення на комерційній основі. “Перед початком повноцінної роботи сервісу компанії та її конкурентам доведеться ще подолати деякі технічні та бюрократичні перешкоди, але видача дозволу означає, що вдалося переконати уряд, що вони готові працювати в жорстко регульованій сфері авіаперевезень”, – йдеться у повідомленні.

У FAA заявили, що регулятор хоче підтримувати інновації, але при цьому стежитиме за безпекою використання безпілотників. Раніше дозвіл на перевезення вантажів дронами отримав сервіс Alphabet – Wing, а також служба логістики United Parcel Service (UPS).

“Wing у партнерстві з Walgreens і FedEx вже з 2019 року використає дрони у Вірджинії. Дрони UPS перевозять вантажі медичного призначення на території лікарняного кампусу в Рейлі (Північна Кароліна)”, – зазначає видання.

Amazon як експеримент використовував дрони для доставки замовлень у Великобританії. У США у компанії є декілька тестових зон на північному заході країни та у Ванкувері. Де і коли компанія запустить перші комерційні перевезення безпілотниками, наразі не повідомляється.

Нагадаємо, у червні минулого року Amazon запатентувала систему, з допомогою якої дрони-постачальники товарів виконуватимуть функцію камер безпеки. Їх можна буде “наймати” для спостереження за будинками: безпілотники надсилатимуть власникові повідомлення про розбите вікно, відчинений гараж або спалах пожеж.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram