Новини
7 Травня 2020
1 389

All inclusive за склом: Туреччина планує відкрити туристичний сезон

Фітнес і спа-центри в цьогорічному сезоні будуть закриті

Турецькі готелі введуть ряд обмежень під час роботи в умовах пандемії коронавірусу. Спочатку почнуть приймати місцевих жителів, а в червні країна планує запросити іноземців: з 12 червня стартують міжнародні чартерні рейси, зокрема із Західної та Центральної Європи, повідомляє Daily Sabah.

Згідно з новими правилами, влітку 2020 р. готелі можуть бути заповнені максимум на 60%. При заселенні у туристів будуть вимірювати температуру і видавати їм медичні маски. Всіх, у кого виявляться ознаки захворювання, розмістять у спеціально відведені карантинні зони.

Крім того, в кожному готелі почастішає прибирання, зокрема дезінфекція дверних ручок і поверхонь. Номери залишаться порожніми протягом 12 годин після виселення гостей.

Будуть вжиті окремі заходи в місцях громадського харчування. В їдальнях тимчасово не буде шведського столу. В готелях, де діє система All inclusive, продукти розмістять за скляною перегородкою: їжа буде викладена в прозорій або скляній тарі і її доведеться брати власною ложкою або виделкою, або ж її буде накладати персонал.

Напої роздаватиме персонал: кавомашини й автомати з напоями стануть недоступні для загального користування. Кількість людей в приміщенні під час сніданків, обідів та вечері буде обмежено, а столики буде розділяти півтораметрова дистанція.

Будуть діяти й ряд інших обмежень:

• Температурний скринінг туристів не тільки при заселенні, але й при кожному поверненні в готель.

• Адміністрація готелю зобов’язана забезпечувати туристів захисними масками.

• Антисептики будуть доступні у всіх трансферах, а місця з кожного боку пасажира повинні залишатися порожніми.

• Також, дезінфекційні засоби будуть перебувати в різних частинах приміщень, від вестибюля до поверхів, ліфтів та коридорів.

• Стійки реєстрації в фоє готелів будуть обслуговувати людей на спеціальних лініях з позначками для дотримання дистанції. Готельні номери після виселення і прибирання повинні залишатися порожніми мінімум на 12 годин.

• Лежаки біля басейнів будуть розташовуватися на відстані 1,5 метрів.

• Фітнес і спа-центри будуть закриті в сезоні 2020 р.

Як відомо, Туреччина розробила план з відновлення міжнародних польотів. В кінці червня авіакомпанія Turkish Airlines планує відновити авіасполучення з 19 державами, зокрема з Німеччиною, Японією, Канадою, Китаєм, Грузією та Білоруссю. У липні турецькі літаки літатимуть вже в 74 країни, а в серпні — в 98.

Нагадаємо, влада Сицилії оплатить туристам половину вартості авіаквитків, а також частину рахунку за готель в рамках стратегії по відновленню туризму на острові після закінчення пандемії коронавірусу. Туристи також отримають безкоштовні квитки в музеї та на місця археологічних розкопок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram