Новини
16 Січня 2020
852

Активи BlackRock вперше досягли $7 трильйонів

Квартальний прибуток компанії виявився вищим за прогнози

Американська інвестиційна компанія BlackRock, найбільша у світі за обсягом активів під управлінням, збільшила чистий прибуток у четвертому кварталі 2019 р. на 40%, при цьому вартість її активів вперше перевищила $7 трлн, повідомляє Bloomberg.

Як повідомляється в прес-релізі BlackRock, її чистий прибуток в жовтні-грудні склав $1,3 млрд у порівнянні з $927 млн ​​за аналогічний період роком раніше.

Прибуток у розрахунку на акцію склав $8,29 проти минулорічного $5,78. Показник перевершив прогнози аналітиків, опитаних Factset, які в середньому очікували чистий прибуток у розмірі $1,2 млрд, або $7,75 на акцію.

Виручка компанії збільшилася в минулому кварталі на 16%, до $4 млрд, проти $3,43 млрд роком раніше, також перевищивши очікування експертів.

Компанія зафіксувала в третьому кварталі цього року чистий приплив активів у розмірі $128,8 млрд. Біржові фонди iShares залучили $75,2 млрд у жовтні-грудні.

Вартість активів, що знаходяться під управлінням BlackRock, у минулому кварталі збільшилася на 24% в річному вираженні та склала рекордні $7,43 трлн.

Акції BlackRock в ході торгів в Нью-Йорку в середу ростуть на 2,06%. З початку року капіталізація компанії зросла на 5,2%, до $80,4 млрд.

Як писали раніше Investory News, у п’ятницю, 10 січня, світові акції встановили нові рекордні максимуми, а ціни на активи-притулки впали, оскільки інвестори відзначили зниження напруженості на Близькому Сході та поліпшення глобального зростання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram