Новини
10 Січня 2020
832

Світові акції досягли рекордних позначок

Активи-притулки продовжують знижуватися

У п’ятницю, 10 січня, світові акції встановили нові рекордні максимуми, а ціни на активи-притулки впали, оскільки інвестори відзначили зниження напруженості на Близькому Сході та поліпшення глобального зростання, повідомляє Reuters.

Ринки швидко відновилися від різкого падіння, що сталося на початку тижня після загибелі іранського генерала через авіаудар США в Іраку. Інвестори зробили ставку на те, що конфлікт не виллється в повномасштабну військову ескалацію.

Світовий індекс MSCI, що відстежує акції 49 країн, відновив зростання і додав ще 0,1% в п’ятницю, 10 січня, тим самим досягнувши нового рекордного максимуму. Це майже на 1,5% вище мінімумів понеділка, 6 січня.

Європейські акції відкрилися зі змішаними показниками: Euro Stoxx 50 знизився на 0,16%, німецький DAX виріс на 0,06%, а британський FTSE 100 просунувся на 0,1%.

Зростання слідувало за рекордними рівнями трьох основних фондових індексів на Уолл-стріт в четвер, 9 січня. Фондові ринки активно почали 2020 рік.

“Зараз інвестори мають можливість зосередитися на підписанні торгової угоди між Вашингтоном і Пекіном, а також на стані економіки США, зокрема, на показниках сильного ринку праці”, — зазначив головний ринковий аналітик CMC Markets Майкл Х’юсон.

Активи-притулки продовжили знижуватися. Золото подешевшало на 0,1% до $1550 за унцію в порівнянні з семирічним максимумом в $1610,90, досягнутим після повітряної атаки Ірану в середу, 8 січня.

Ціни на нафту також відступили. Сировина Brent подешевшала на 0,3% до $65,20 за барель і вперше за шість тижнів знизилося майже на 5%. Сировина США подешевшало на 0,4% до $59,33 за барель, за тиждень впавши на 6%.

Нагадаємо, Nasdaq вперше в історії подолав позначку в 9000 пунктів, а всі три основні індекси Уолл-стріт закрилися на рекордних максимумах завдяки оптимізму щодо торговельних відносин між США та Китаєм і зростання акцій Amazon.com після звіту про вдалі онлайн-продажі у святковий сезон. Індекс Dow Jones також поставив рекорд, перевищивши позначку 28.600 пунктів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram