Новини
3 Квітня 2019
941

Акції виробника одягу Superdry впали на 12%

Аналітики впевнені, що така ситуація пов’язана із звільненням топ-менеджерів компанії

Акції британського виробника одягу Superdry у вівторок, 2 квітня, різко впали на 8,8%, а в середу – на 12%, після звільнення топ-менеджерів компанії, повідомляє Bloomberg.

“Голова ради директорів Пітер Бемфорд, генеральний директор Юан Сазерленд і фінансовий директор Ед Баркер покинуть компанію негайно. А рада директорів Superdry – Денніс Міллард, Мінно Пауелл, Сара Вуд, Джон Сміт, а також голова комітету з винагород ради директорів Пенні Хьюз підуть з компанії після трьох місяців з дати оголошення щодо звільнення, в липні “, – йдеться в повідомленні компанії.

Джуліан Данкертон, який рік тому відійшов від бізнесу, займе пост тимчасового генерального директора і увійде до ради директорів.

У грудні 2018 р. Superdry оголосила про плани щодо розширення своєї програми перетворень в спробі пожвавити бізнес. Глобальна виручка бренду зросла на 5,4% за 13 тижнів до 26 січня 2019 р., але загальний дохід впав на 1,5% в річному численні.

Тож, на початку березня Superdry планувала скоротити від 100 до 200 робочих місць.

Новина про масове скорочення персоналу з’явилася після того, як співзасновник Superdry Джуліан Данкертон, який відійшов від бізнесу рік тому, на минулому тижні оголосив про позачергові збори, на якому він повинен бути присутнім в якості тимчасового генерального директора.

Джуліан Данкертон
Фото: AP

“Зараз ми спостерігаємо наслідки невдалої стратегії в Superdry. Талановиті люди втратять роботу – стільки творчого таланту йде з компанії. Керівній команді явно не вистачає стратегічного бачення. Зараз вони намагаються скоротити витрати, щоб повернутися до прибуткового зростання, який приречений на провал”, – зазначив Данкертон.

Джуліан Данкертон і ще один співзасновник Джеймс Холдер разом володіють 29% акцій Superdry. Вони створили сайт savesuperdry.com, покликаний забезпечити для зацікавлених сторін максимальну прозорість для порятунку компанії. У розміщеному на сайті зверненні Джуліан Данкертон розповідає про невдачі Superdry і пояснює необхідність його повернення в правління компанії. За його словами, з моменту його відходу компанією було втрачено £865 млн (понад $1 млрд), а з січня 2018 р. ціна акцій впала на 75%.

“Безпосереднім результатом повернення Джуліана, ймовірно, будуть додаткові витрати, оскільки він перебалансує бізнес і буде прагнути оновити продукт”, – відзначають аналітики Bloomberg.

Звільнення нинішнього керівництва стався після того, як трохи більше половини акціонерів проголосували за призначення Данкертона тимчасовим директором на загальних зборах у вівторок. Брокери компанії, UBS і Investec, також подали у відставку.

Нагадаємо, з 1 березня мережа магазинів одягу Monton припинила свою роботу в Україні. За словами генерального директора компанії Балтика Ритейл Максима Чечелева, рішення було прийнято в зв’язку з незадовільними показниками роботи в Україні.

А рітейлер ARGO планує відкрити шість монобрендових магазинів у новому ТРЦ “River Mall”. Для нових магазинів вже орендовано близько 800 кв м.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram